29 Απρ 2017

Η Ελίνα Ψύκου κέρδισε το μεγάλο βραβείο του Tribeca Film Festival με την ταινία της «Ο Γιος της Σοφίας»...Video

Στον «Γιο της Σοφίας» το Βραβείο Διεθνούς Ταινίας Μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

«Οταν βλέπαμε τις ταινίες, αναζητούσαμε κάτι που δεν είχαμε δει προηγουμένως. Ομόφωνα συμφωνήσαμε, ότι μια ταινία μας προκάλεσε να δούμε με ένα νέο τρόπο και γοητευτήκαμε από τον αναπάντεχο ουμανισμό των δύσκολων χαρακτήρων του. Η σκηνοθεσία ήταν γεμάτη σιγουριά, ο τόνος του μοναδικός και ανυπομονούμε να δούμε την επόμενη δουλειά της Ελίνας Ψύκου» δήλωσε η κριτική επιτροπή (με πρόεδρο τον Γουίλεμ Νταφό) που απένειμε το βραβείο.
Η ταινία αφηγείται ένα σκοτεινό αλλά και τρυφερό παραμύθι ενηλικίωσης, που ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα στον ρεαλισμό και το όνειρο, όπως ακριβώς και ο μικρός της πρωταγωνιστής – ο 11χρονος Μίσα- που καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού.
Αυτό που δεν ξέρει, είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα απογειώνεται βίαια προς τον ενήλικο κόσμο, με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.
Η ταινία είναι ένα από τα έξι πρότζεκτ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Berlinale Residency το 2013. Συμμετείχε επίσης στο co-production market του φεστιβάλ Βερολίνου το 2014. Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία, με την υποστήριξη του Eurimages. Θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την One from the Heart.Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλους τους συντελεστές της βραβευμένης ταινίας.
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου
Παραγωγοί: Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης Συμπαραγωγοί: Janja Kralj, Boris Chouchkov
Πρωταγωνιστούν: Victor Khomut, Valery Tscheplanowa, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αρτέμης Havalits, Αρετή Σεϊνταρίδου, Υβόννη Μαλτέζου, Μαρία Φιλίνη, Μαρίνος Βεσλεμές και ο Χρήστος Στέργιογλου.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Διονύσης Ευθυμιόπουλος
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Πηνελόπη Βαλτή
Κοστούμια: Μάρλι Αλειφέρη
Σκηνικά: Σταύρος Λιόκαλος
Μοντάζ: Nelly Ollivault
Ηχοληψία: Boris Trayanov
Σχεδιασμός ήχου: Περσεφόνη Μήλιου
Μακιγιάζ: Valentin Valov, Petya Simeonova
Κομμώσεις: Μαρία Κούκια
Βοηθοί σκηνοθέτες: Κατερίνα Μπαρμπατσάλου, Ρηνιώ Δραγασάκη, Μίλτος Ντζούνης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Ζέρβας
Συντονισμός παραγωγής: Λήδα Μπουζούκου
Κάστινγκ: ready2cast, Αρασέλη Λαιμού, Asya Smekalova
Σχεδιασμός αφίσας: Ιφιγένεια Βασιλείου
Φωτογραφία αφίσας: Έφη Γούση

Πηγή : http://screeneye.net

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...