30 Απρ 2017

Hρθα να δω την Αφροδίτη μου..., είπε ο δήμαρχος της Μήλου και εισέβαλε στο Λούβρο!

Aνάμεσα σε μύρτα και ασπαλαθούς, σέ αφρισμένα κύματα και πρασινογάλαζα νερά με δυνατούς αέρηδες και καθαρούς ουρανούς ,εκεί στη Μήλο , ένας άντρας δεν μπορούσε με τίποτα να χωνέψει την ύψιστη Εθνική μας απώλεια!
Ο σημερινός δήμαρχος της Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης κουβαλά ενα αστραφτερό DNA , δεν εχει μάθει να γράφει με υστερόγραφο θλίψης, δεν σηκώνει ποτέ άσπρη σημαία στη ζωή του….
Γράφει (έκπληκτος) ο Πέτρος Κασιμάτης
Δειτε που πήγε ο αθεόφοβος ! Εισέβαλε  σαν σίφουνας στο Λούβρο, πέρασε τις πύλες του σαν μαινόμενος ταύρος και σταθηκε όρθιος με καθαρή φωνή και με ακόμα πιο ξεκάθαρη όψη….
“Ήλθα να δω την κατάσταση της Αφροδίτης της Μήλου. Της δικιας μας Αφροδίτης. Την οποία την έχετε προσωρινά ! Να ξέρετε πως αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες θα γυρίσει στο σπιτι της!!…”.
Σαν έτοιμος απο καιρό ο Δαμουλακης μπήκε σαν ταύρος εν υαλοπωλείω και ζήτησε τον ύψιστο πολιτιστικό θησαυρό μας , σαν να ζητούσε το αυτονόητο.
“Δεν θα πληρώσω εισιτήριο”είπε στους έκπληκτους υπαλλήλους της Διοίκησης του Λούβρου.”Δεν με ενδιαφέρει να δω τίποτα άλλο…Είμαι ο δήμαρχος της Μήλου και με νοιάζει να δω αν η Αφροδίτη μας έπαθε κάτι …” μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες και τις εκρήξεις κοντά στο διάσημο μουσείο…
Ο δήμαρχος Δαμουλακης εισέβαλε μέσα στην καρδιά του διασημότερου μουσείου του κόσμου, στο αντρο του Λούβρου, ουσιαστικά  στη φωλιά της τίγρης , ωραίος ως Έλλην -οπως θα έλεγε κι ο Εγγονόπουλος με κοφτερά λόγια που έβγαζαν σπίθες…Κι όταν η ασφάλεια του κορυφαιου μουσείου στον κόσμο έσπευσε να δημιουργήσει κλοιό γυρω του ώστε να μην εχει περιθώρια ουσιαστικής διαπραγμάτευσης , ο γενναίος δήμαρχος είπε το αμίμητο…
“Δεν με φυλάτε εσείς , εγώ σας προσέχω μην κάνετε κάποια ζημιά στο άγαλμα μας….”.
Οι Γάλλοι μποντιγκαρντς τα έχασαν! Δεν ήξεραν τι να πουν…Ειναι η μειονεκτική θέση εκείνων που ξέρουν πως το άγαλμα εκλάπη..Ηταν τότε το 1820 που το πήραν βιαίως και με τεχνάσματα απο τα χέρια Ελλήνων χωρικών σε εναν ένδοξο αγρό του νησιού. Τάζοντας γρόσια σε μεσάζοντες,με απειλές και με τον πυρετό της αναζήτησης στην ψωροκωσταινα Ελλαδα , των αρχαιολογικών της θησαυρών.
Ο δήμαρχος Δαμουλακης δεν ειναι τυχαίος παίκτης. Με καταγωγή τους προηγούμενους αιώνες απο τα Σφακια της  Κρήτης δεν λέει πολλά λόγια. Ήλθε η οικογένεια του με την Κρητική επανάσταση στον Αδαμαντα. Κι απο τότε – μετά το 1820- οι δικοί του ζουν τον ίδιο εφιάλτη για την Αφροδίτη που….ξενιτεύτηκε. Για την Αφροδίτη που θα επιστρέψει….
Πρέπει να συγκεντρωθούν ενα εκατομμύριο υπογραφές. Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις το όνειρο.
´Συμπληρωνονται 197 χρονια απο την εύρεση της και την αρπαγή.-μας λέει ο δήμαρχος . Η πρώτη υπογραφή θα ειναι αυτη του πρώτου πολίτη της χώρας του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπη Παυλόπουλου. Θ α καταφέρουμε να την γυρίσουμε στην Ελλαδα. Θα φιλοξενηθεί στην Πλάκα στο σχολείο Θηλέων ενα υπερσύγχρονο, μοντέρνο κτήριο και εκεί θα γινει το σπιτι της Αφροδίτης.”.
Ο δήμαρχος Δαμουλακης εχει στο αίμα του το DNA του Ομήρου. Τη δαιμόνια γοητεία του Οδυσσέα. Τη συνέχεια των κορυφαίων της επανάστασης του ’21.
“Δεν το περίμεναν. Έκανα μια κυκλωτική κίνηση μέσα στην έδρα τους για κάτι που ειναι ένας θησαυρός του Γένους μας. Η Αφροδίτη δεν ειναι μια άψυχη πέτρα. Ειναι ένας ζωντανός οργανισμός! Που ζητά την επιστροφή της στην Ελλαδα….”.
Δήμαρχε Δαμουλάκη, υποκλινόμαστε!!!
Πηγή : http://kourdistoportocali.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...