20 Απρ 2017

Ξεκίνησαν στην Άνδρο οι νέοι μελισσοκόμοι.

Έτοιμοι εκπαιδευτής και εκπαιδεύομενοι με τις νέες φόρμες εργασίας για τα πρώτα μαθήματα βιολογικής μελισσοκομίας στην Άνδρο...
Ξεκίνησε λίγο πριν το Πάσχα το πρόγραμμα βιολογικής μελισσοκομίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης μελισσοκόμων το οποίο συνδιοργανώνουν η εταιρεία APIGEA, το Μουστάκειο και το Επαρχείο. Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν τελικά οκτώ ενδιαφερόμενοι νέοι μελισσοκόμοι.
Επί το έργον...
Η αρχική πρόθεση της εταιρείας APIGEAήταν να δοθούν τρεις υποτροφίες σε όλη την Άνδρο. Όμως λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος οι υποτροφίες αυξήθηκαν σε 8 σε όλη την Άνδρο. Αυτό έγινε δυνατό με την συμμετοχή και του Μουστακείου.
Ο εκπαιδευτής εξηγεί στον εκπαιδευόμενο...
Ήδη παραδόθηκε και ο εξοπλισμός, τα εργαλεία και οι στολές στους εκπαιδευόμενους και ξεκίνησε η πρακτική εξάσκηση των νέων από τον εκπαιδευτή Κώστα Βάμβακα. Αυτές τις μέρες θα παραδοθούν από 5 κυψέλες στον κάθε εκπαιδευόμενο. Τα μελισσοκομικά σεμινάρια για όλους τους νέους μελισσοκόμους γίνονται στους χώρους του Μουστακείου Κληροδοτήματος.
Σε χώρο στο Κόρθι η εκπαίδευση από την APIGEA/APIVITA με την συνεργασία και του Επαρχείου...
Στόχοι του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της βιολογικής μελισσοκομίας και δημιουργία νέων επιχειρηματιών στον κλάδο. Το κυριότερο πως το ποιοτικό μέλι που θα παράγεται στην Άνδρο θα έχει πλήρη εξασφαλισμένη απορρόφηση - στις ανώτερες τιμές της αγοράς - από την μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών της Ελλάδας την APIVITA.
 Το νέο μελίσσι ξεκινά για τη νέα κυψέλη του...
Μια νέα επιχειρηματική σελίδα ξεκινά στην μελισσοκομία της Άνδρου με αυτή την προσπάθεια που στοχεύει στην ανάπτυξη επιχειρηματιών μελισσοκόμων πλήρους απασχόλησης. Μέχρι σήμερα η Άνδρος διαθέτει περισσότερους από 100 μελισσοκόμους, οι οποίοι καλλιεργούν την μελισσοκομία κυρίως ως επιπλέον εργασία δίπλα στις άλλες αγροτικές ασχολίες τους. Με τη νέα αρχή  γίνεται προσπάθεια αλλαγής του μοντέλου και δημιουργίας επιχειρηματιών μελισσοκόμων στην Άνδρο – με την συνεργασία της APIGEA/APIVITA - όπου το εισόδημα τους με ποσοστό άνω του 50% θα προέρχεται από την μελισσοκομία…
Σημ.: Οι φωτογραφίες είναι για λογαριασμό του Εν Άνδρω
«Εν Άνδρω»
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...