29 Απρ 2017

Διάπλους 2017: Σίκινος, όπως λέμε… σπίτι μας! video

Υπάρχουν νησιά όπου η +πλευση ξέρει πώς κάθε χρόνο θα την υποδεχτούν με μια ανοιχτή, ζεστή αγκαλιά. Έτσι και φέτος, «βάλαμε τα καλά μας» και με άψογο σχηματισμό μπήκαμε στο λιμάνι, το οποίο κυριολεκτικά φλεγόταν από τα καπνογόνα.
Μετά τα επιβεβλημένα κεράσματα με παραδοσιακά προϊόντα, ο δήμαρχος Βασίλης Μαράκης μίλησε στους εθελοντές και τους κατοίκους, θυμίζοντας όσα είχε πει πέρυσι στην ημερίδα «Με προορισμό τον Άνθρωπο» που οργάνωσε η +πλευση στο Μέγαρο Μουσικής: «…όταν έρχεστε, το σπίτι μας είναι σπίτι σας, το νησί μας είναι και νησί σας. Έτσι νιώθουμε…». Τα παιδιά που είχαν ετοιμάσει για εμάς ένα όμορφο πανό υποδοχής, το επιβεβαίωσαν με τον πιο όμορφο τρόπο.
Αφού θύμισε τα προηγούμενα έργα που υλοποίησε η +πλευση στο νησί, όπως η παιδική χαρά στη Χώρα και η προσφορά υπερσύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου οχήματος μεταφοράς ασθενών, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πλωτή προβλήτα που δημιουργεί η +πλευση στο λιμάνι, με την ευγενική χορηγία από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, που θα αυξήσει την δυνατότητα πρόσβσσης σκαφών, ενισχύοντας την τουριστική κίνηση στη Σίκινο.
Αμέσως μετά, ξεκίνησε η μεταφορά του εξοπλισμού για να προετοιμαστούν τα ιατρεία ώστε να υποδεχθούν τους κατοίκους.
Το βράδυ, ο δήμος παρέθεσε δείπνο στους εθελοντές στη Χώρα και όλοι «γεμίσαμε μπαταρίες» για να συνεχίσουμε την δουλειά, το επόμενο πρωί.
Μπορείτε να πάρετε μία γεύση από την άφιξη της +πλευσης στη Σίκινο, στο παρακάτω βίντεο:
Πηγή : http://symplefsi.org

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...