28 Απρ 2017

Νέα «δολοφονία» θαλάσσιας χελώνας στη Νάξο!

Επέστρεψαν δριμύτεροι οι «δολοφόνοι» θαλάσσιων χελωνών στη Νάξο, προκαλώντας - για ακόμη μια φορά - οργή και αποτροπιασμό στην τοπική κοινωνία του νησιού.
Μια θηλυκή θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta, με μήκος καβουκιού 64 εκ., βρέθηκε χθες νεκρή στην παραλία του Ορκού. Το κεφάλι της χελώνας είναι αλλοιωμένο, ενώ τα πίσω πόδια και το καβούκι είναι ακέραια.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» (Naxos Island Wildlife Protection) στο Facebook, πρόκειται για την 11η νεκρή χελώνα από την αρχή του 2017 - και βρισκόμαστε μόλις στον Μάιο!!! 
«Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή εδώ και μέρες δεν έπνεαν δυνατοί άνεμοι, γεγονός που δεν χωράει καμία αμφιβολία για την περιοχή “δράσης” των ανεγκέφαλων...» αναφέρει ο Σύλλογος, ο οποίος εκτιμά ότι «δυστυχώς, όσο δεν λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή, τα φαινόμενα αυτά δε θα σταματήσουν...».
xelona orkos 2

Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι αυτών των εγκλημάτων; Έχει υπάρξει κάποια πρόοδος στην έρευνα για την ανεύρεση τους; Όσοι γνωρίζουν, έστω και το παραμικρό, για το ποιοι είναι οι δράστες, θα πρέπει επιτέλους να μιλήσουν...


Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...