21 Απρ 2017

Ενίσχυση και του νησιώτικου χώρου του Ν. Αιγαίου από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου προς το ΕΚΑΒ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε λεπτομέρειες της νέας δωρεάς του στον χώρο της υγείας προς το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ. Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση και πραγματοποιείται επιπλέον της τακτικής κοινωφελούς δράσης του Ιδρύματος.
Η δωρεά η οποία καλύπτει, μεταξύ άλλων, την προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων και την πλήρη συντήρησή τους για 8 χρόνια καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου, είχε ανακοινωθεί αρχικά από τον πρόεδρο του ΙΣΝ κ. Ανδρέα Δρακόπουλο τον Φεβρουάριο κατά την ομιλία του στην Τελετή Παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προς την Ελληνική Κοινωνία.
Εκσυγχρονισμός του 22% του στόλου
Αναλυτικά, η δωρεά του ΙΣΝ αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων καλύπτουν, με εξειδικευμένο εξοπλισμό για νεογνά, ανάγκες αεροδιακομιδών, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου. Στόχος του ΙΣΝ παραμένει η υποστήριξη και συμπλήρωση των θεσμικών φορέων στην αντιμετώπιση σημαντικών αναγκών και όχι η αναπλήρωσή τους. Ως προς αυτή την κατεύθυνση, τα νέα οχήματα εκσυγχρονίζουν το 22% του συνολικού στόλου του ΕΚΑΒ (650 οχήματα) και στο σύνολό τους θα αντικαταστήσουν παλαιότερης τεχνολογίας οχήματα.
Το ΕΚΑΒ έθεσε τις προδιαγραφές. Οχήματα σε όλες τις Περιφέρειες
Τα ΙΣΝ διοργάνωσε διαδικασία προσφορών, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, το οποίο και έθεσε τις προδιαγραφές των οχημάτων που θα καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες του στόλου του. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 5 εταιρείες. Τα οχήματα θα διατεθούν σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας.  Πιο συγκεκριμένα, τα οχήματα θα διατεθούν στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Ιωνίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου καθώς και της Κρήτης.
Ψηφιακή αναβάθμιση επιχειρησιακού κέντρου
Επιπλέον, μέσω της δωρεάς, το Ίδρυμα θα υποστηρίξει και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου της Αττικής το οποίο δέχεται ετησίως άνω των 1.700.000 κλήσεων (στοιχεία ΕΚΑΒ 2016). Το επιχειρησιακό κέντρο αποτελείται από την εφαρμογή ηλεκτρονικής διαχείρισης των περιστατικών και την εφαρμογή της τηλεματικής παρακολούθησης ασθενοφόρων. Η αναβάθμιση περιλαμβάνει την ηλεκτρονική διαχείριση των περιστατικών και την εφαρμογή τηλεματικής παρακολούθησης των 200 ασθενοφόρων οχημάτων, που δρουν στην περιφέρεια Αττικής, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο, τη δυνατότητα βελτίωσης του χρόνου ανταπόκρισης κατά 25%. Επιπλέον η δωρεά θα υποστηρίξει την επέκταση του υφιστάμενου συστήματος του κέντρου της Θεσσαλονίκης στο επιχειρησιακό κέντρο της Αττικής. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά €1.6 δισεκατομμύρια μέσω 3.801 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 112 κράτη ανά τον κόσμο.
Η νέα δωρεά προς το ΕΚΑΒ έρχεται σε συνέχεια δωρεάς που πραγματοποιήθηκε το 2014 προς τον οργανισμό για τη διάθεση πέντε υπερσύγχρονων ασθενοφόρων και τριών μικρών οχημάτων ταχείας πρόσβασης από το ΙΣΝ σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Ανδ. Δρακόπουλος: Συμβάλλουμε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας
Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του ΙΣΝ, δήλωσε σχετικά: “Η πρόσβαση προς ασφαλείς υπηρεσίες υγείας για όλους αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό και στο βαθμό των δυνατοτήτων μας προσπαθούμε στο ΙΣΝ να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Με τη νέα δωρεά για την προμήθεια και συντήρηση 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων επιθυμούμε να υποστηρίξουμε το αναγκαίο έργο που επιτελεί το ΕΚΑΒ και να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της παροχής των σημαντικών υπηρεσιών υγείας που προσφέρει”.
Κ. Καρακατσιανόπουλος: Συμπαραστάτης στις καθημερινές προσπάθειες
Ο Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος,  Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ δήλωσε πως, “Εκ μέρους του ΔΣ του ΕΚΑΒ, αλλά και των εργαζομένων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΙΣΝ για την σημαντικότατη προσφορά που πραγματοποιεί. Το ΙΣΝ με την δωρεά αυτή που είναι η σημαντικότερη όλων προς το ΕΚΑΒ, αλλά και με τις προηγούμενες δωρεές του, στέκεται συμπαραστάτης στις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλλουν νυχθημερόν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ,  για την προάσπιση της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας και την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων  υπηρεσιών από πλευράς του”.

Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...