30 Απρ 2017

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ Πειθαρχική ποινή αργίας δυο μηνών στο δήμαρχο

Έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες της αντιπολίτευσης του δήμου Φολεγάνδρου, δημοτικής παράταξης Φολέγανδρος – Η Δύναμη στους Πολίτες, μετά δε και από σχετική με αυτές τις καταγγελίες ερώτηση των τριών βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, Αντώνη Συρίγου και Νίκου Μανιού, που κατατέθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2016 προς τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, ο υπουργός απαντώντας στις 24 Απριλίου 2017 ενημέρωσε για την ομόφωνη τοποθέτηση των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με την οποία επιβάλλεται ειθαρχική ποινή αργίας δυο μηνών στο δήμαρχο Φολεγάνδρου…
Σύμφωνα με την ομόφωνη γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, όπως αναφέρεται στην απαντητική του υπουργού Εσωτερικών, “ο δήμαρχος τέλεσε από δόλο το πειθαρχικό παράπτωμα παράβασης καθήκοντος και επιβάλλει σε αυτόν την πειθαρχική ποική αργίας δυο μηνών”.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δήμαρχος Φολεγάνδρου, Ελευθέριος Βενιός, έχει δικαίωμα προσφυγής, εντός 30 ημερών, στο ΣτΕ κατά της πειθαρχικής ποινής που του επιβλήθηκε.
Υπενθυμίζεται, ότι ο δήμαρχος Φολεγάνδρου, πριν ένα χρόνο κηρύχθηκε ένοχος με την υπ’ αριθ. 75/6-4-2016 αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Αιγαίου για παράβαση καθήκοντος με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή.
Οι βουλευτές στην ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών επεσήμαιναν ότι μετά την προαναφερθείσα καταδικαστική απόφαση του Εφετείου Αιγαίου οι δημότες έπρεπε να πληροφορηθούν αν τα αρμόδια όργανα της διοίκησης έχουν επιληφθεί του εν λόγω ζητήματος.
Η αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, όπως προαναφέρθηκε, ελήφθη τον Απρίλο του 2016 και σύμφωνα με αναφορά σε ανακοίνωση της δημοτική παράταξης Φολέγανδρος – Η Δύναμη στους Πολίτες, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συνεδρίασε για το ζήτημα μετά από 8 μήνες(!), δηλαδή το Δεκέμβριο 2016 και αφού είχε υποβληθεί η σχετική ερώτηση των βουλευτών και η απόφαση γνωστοποιήθηκε στην απαντητική του υπουργού Εσωτερικών στην ερώτηση των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις πριν από λίγες ημέρες, στις 24 Απριλίου 2016!
Απαιτήθηκε δηλαδή ένας ολόκληρος χρόνος για να αποφανθεί η αρμόδια διοίκηση και αφού εν τω μεταξύ προηγήθηκε η ερώτηση των βουλευτών προς τον υπουργό Εσωτερικών, με το υπουργείο στη συνέχεια να αναζητεί στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου προκειμένου να απαντήσει στην ερώτηση.
Πόσος χρόνος θα απαιτείτο άραγε για να επιληφθεί η αρμόδια διοίκηση του θέματος αν δεν ελιχε κατατεθεί η ερώτηση των βουλευτών;
Δείτε εδώ όσα έχει καταγγείλει αρμοδίως η αντιπολίτευση του δήμου Φολεγάνδρου και συμπεριλαμβάνονται στην ερώτηση που είχαν υποβάλει οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ
Υπενθυμίζεται ακόμη, ότι ως αποτέλεσμα της ερώτησης, αλλά και ως αποτέλεσμα των συνεχών πιέσεων και ιδίως των στοιχείων που η δημοτική παράταξη Φολέγανδρος – Η Δύναμη στους Πολίτες επανειλλημένα έχει προσκομίσει στις αρμόδιες υπηρεσίες για το καθεστώς αδιαφάνειας και τις παρατυπίες που συστηματικά διέπουν τη λειτουργία του δήμου Φολεγάνδρου, εκδόθηκε στις 15.2.2017 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου προς την Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην οικονομική διαχείριση και τον έλεγχο εσόδων του δήμου Φολεγάνδρου για τα έτη 2012-2015, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 παρ. 5 του Ν. 3463/2006.
Newsroom Cyclades Voice
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...