25 Απρ 2017

Δέσμευση Σαντορινιού για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στην Κίμωλο

Την Κίμωλο επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, επ’ ευκαιρία της συμμετοχής του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Λιμάνια, Θαλάσσιες Μεταφορές & Νησιωτικότητα: Περιβάλλον, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα» που έγινε στη Μήλο.
Ο κ. Σαντορινιός, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλη και τον κυβερνητικό βουλευτή Νίκο Συρμαλένιο, επισκέφθηκαν καταρχήν τον Λιμενικό Σταθμό του νησιού, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο δημαρχείο όπου συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Κώστα Βεντούρη και τον αντιδήμαρχο Τάκη Σάρδη.
santorinios kimolos 2
Τη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, απασχόλησαν, κυρίως, ζητήματα και έργα αρμοδιότητας του υπουργείου Ναυτιλίας, όπως η εγκατάσταση της μονάδας αφαλάτωσης (που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017), τα προβλήματα του λιμανιού της Ψάθης, η χωροθέτηση νέου λιμενικού έργου που θα διευκολύνει και θα συντομεύσει - καταρχήν - τη σύνδεση με τη Μήλο κ.α.
Τέλος, οι κ.κ. Σαντορινιός, Γιαννέλης και Συρμαλένιος ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους με επιτόπια μετάβαση στα σημεία όπου έχουν δρομολογηθεί ή προτείνεται να δρομολογηθούν τα προαναφερόμενα έργα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Συρμαλένιου, «είναι σαφές ότι υπήρξε δέσμευση για επιτάχυνση των διαδικασιών και όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την υλοποίηση των επίμαχων έργων που θα βοηθήσουν καθοριστικά την αναπτυξιακή πορεία του νησιού».
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...