20 Ιουν 2017

Μυρίζει… «βρώμικο» πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη της Μήλου

Ανεξήγητες καταστάσεις για μία ακόμα φορά, για ένα ακόμα καλοκαίρι στη Μήλο, όσον αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε και «αλιεύθηκε» μέσω της σελίδας του Δήμου Μήλου στο facebook αιτία για τους γεμάτους κάδους σκουπιδιών στο νησί είναι…ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση στηρίζεται στην απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία «αποφάσισε τον αποκλεισμό των αμαξοστασίων των Δήμων σε όλη την χώρα».
Τα «Μηλέικα Νέα» επικοινώνησαν με τα γειτονικά νησιά Κίμωλο, Σίφνο, Φολέγανδρο αλλά και με τα μεγαλύτερα Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Σαντορίνη όπου όπως μάθαμε είναι… πεντακάθαρα και με τους κάδους άδειους! Τι ακριβώς συμβαίνει; Η απάντηση έχει ονοματεπώνυμο…
Δήμος Μήλου – Ανακοίνωση (αναρτήθηκε την Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στις 16:16)
«Μετά τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα των συμβασιούχων των Δήμων σε όλη την Χώρα και την ομόφωνη Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την Αντισυνταγματικότητα της παράτασης των συμβάσεων των εποχικών υπαλλήλων στην Καθαριότητα, με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται, από την Κυριακή τα μεσάνυχτα και έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε τον αποκλεισμό των αμαξοστασίων των Δήμων σε όλη την χώρα. 
Επίσης, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της έχει εξαγγείλει απεργία την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017. 
Μετά τα ανωτέρω, δεν πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλη την Χώρα. 
Οι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Μήλου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας, προέβησαν σε μερική αποκομιδή κεντρικών σημείων. 
Η Δημοτική Αρχή τους ευχαριστεί και τους συμπαραστέκεται. 
Ζητάμε από όλους την κατανόησή σας.»
dimos-anarthshfb
«Κλείδωσε» ραντεβού για τους συμβασιούχους
Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, αύριο Τρίτη στις 12.00, στο υπουργείο, για το θέμα των συμβασιούχων, συμφωνήθηκε στη διάρκεια της πρωινής συμβολικής κατάληψης του υπουργικού γραφείου από εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η αυριανή συνάντηση «έκλεισε» έπειτα από συνεννόηση που είχαν τα μέλη της Ομοσπονδίας με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Κώστα Πουλάκη, όπως ανέφεραν στο efsyn.gr συνδικαλιστές. 
Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η νομοθετική ρύθμιση που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση με στόχο να δώσει λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο των συμβασιούχων.
Σύμφωνα με συνδικαλιστές, ο κ. Πουλάκης δεν διευκρίνισε αν η εν λόγω ρύθμιση θα αφορά μόνο τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων ή και την δυνατότητα παραμονής τους στην εργασία, πάντως όταν ρωτήθηκε εάν η προωθούμενη λύση θα είναι σε νομικό - συνταγματικό πλαίσιο ή πολιτικού χαρακτήρα, ο γενικός γραμματέας απάντησε ότι θα «είναι σε συνδυασμό όλων αυτών» και θα περιλαμβάνει το καλύτερο δυνατό για τους συμβασιούχους εργάτες, σύμφωνα πάντα με παρευρισκόμενους. 
Οι εργαζόμενοι αποχώρησαν από το υπουργείο Εσωτερικών, λήγοντας την κατάληψη.
Την ίδια στιγμή, σημαντική επιτυχία έχει, σύμφωνα με συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ανταπόκριση στον αποκλεισμό αμαξοστασίων. Πολλά δημοτικά γκαράζ με απορριμματοφόρα, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι συνδικαλιστικές, είναι κλειστά από τα μεσάνυχτα, τόσο στο Λεκανοπέδιο όσο και στην περιφέρεια. 
Πηγή : https://mileikanea.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...