20 Ιουν 2017

Αυξημένη προσοχή συνιστάται για την πρόληψη πυρκαγιών σε Σέριφο και Κυκλάδες…

Αυξημένη θα πρέπει να είναι η προσοχή μας το καλοκαίρι για την αποφυγή πυρκαγιών σε Σέριφο και Κυκλάδες. Λίγο ο άνεμος που πνέει συχνά έντονος στις περιοχές του νομού Κυκλάδων, λίγο η ξηρασία αλλά και οι υψηλές την ημέρα θερμοκρασίες, καθιστούν τα νησιά μας ευεπίφορα σε αναφλέξεις φωτιάς, δυσάρεστες εμπειρίες - ευτυχώς λίγες - των οποίων είχαμε κατά τα προηγούμενα χρόνια.
Η προστασία των περιουσιών και των ανθρώπινων ζωών από πυρκαγιές, μπορεί επιτευχθεί σχετικά αποτελεσματικά, αν έχουμε όλοι υπόψη μας λίγες απλές απαγορευτικές «κινήσεις» δεδομένου ότι, ένα μέρος των πυρκαγιών, οφείλεται στην αμέλεια του ανθρώπινου παράγοντα.

Το καλοκαίρι λοιπόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δεν καίμε σκουπίδια, ξερά χόρτα και κλαδιά, δεν ανάβουμε ψησταριές στην ύπαιθρο ούτε κάνουμε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης ή χρήσης τροχού και ασφαλώς, δεν πετάμε αστόχαστα αναμμένα τσιγάρα.

Η χώρα μας, έχει υποφέρει κατά τις τελευταίες δεκαετίες από το ξέσπασμα πυρκαγιών το καλοκαίρι. Πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν κατά τραγικό τρόπο πληγεί από φωτιές που θα μπορούσαν ίσως να είχαν αποφευχθεί, αν εμείς ως πολίτες, είχαμε αυξημένη αντιπυρική συνείδηση.

Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού, ευνοούν τις «πύρινες κολάσεις», που στοιχίζουν ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές και στις οποίες γινόμαστε, δυστυχώς μάρτυρες, κάθε καλοκαίρι. Η αντιπυρική περίοδος που διαρκεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, θα πρέπει να μας επιστήσει την αυξημένη προσοχή για την αποφυγή πιθανών πύρινων καταστροφών εν μέσω του θέρους.
-
Πηγή γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...