20 Ιουν 2017

Σαντορίνη:Η Ελλάδα της παράνοιας….

Πριν από μερικές ημέρες διαβάσαμε για την περιπέτεια μίας μαίας από την Άνδρο που έκανα τάμα στην Παναγιά της Τήνου καθότι σώθηκε αυτή και η γυναίκα που μεταφέρονταν με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ω του θαύματος… Οι έμπειροι πιλότοι διέγνωσαν άμεσα ότι υπάρχει πρόβλημα στο ελικόπτερο, το προσγείωσαν στην Κέα και όταν είδαν τη ζημιά έκαναν το Σταυρό τους….
Χθες στη Νάξο, το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έκανε η αλήθεια αρκετή ώρα ώστε να έρθει για να παραλάβει 29χρονη Αυστριακή πολυτραυματία μετά το ατύχημα που είχε στη Μικρή Βίγλα κι ενώ έκανε Kite Surf….
Η υποστελέχωση στα νησιά είναι γνωστή σε όλους.. και καθημερινά διαβάζουμε για τις ελλείψεις που υπάρχουν και τη μάχη που δίνεται από τους γιατρούς ώστε να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους σεβόμενοι τον Όρκο του Ιπποκράτη… Ανάλογη μάχη δίνουν και οι αιρετοί ώστε να …προσελκύσουν γιατρούς στα νησιά και να στελεχωθούν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας… Όμως, στην Σαντορίνη, όπου πριν από ένα χρόνο εγκαινιάστηκε μετά βαΐων και κλάδων το Νοσοκομείο του νησιού, θα έπρεπε κάποια πράγματα να λειτουργούν… λίγο καλύτερα. Όμως, η ιστορία που ήρθε στο φως της επικαιρότητας χθες Δευτέρα, με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό οδηγού δικύκλου αποκαλύπτει ότι το πρόβλημα στελέχωσης και άμεσης αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού είναι τεράστιο…
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr την Κυριακή 18 Ιουνίου σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα λίγο μετά τις 15.00 στο δρόμο του Εμπορείου…. Ένας άνδρας που κινούνταν με το μηχανάκι του βρέθηκε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Δεν είχε διευκρινιστεί εκείνη την ώρα εάν ο θάνατός του  προήλθε από σύγκρουση με άλλο όχημα ή αν έχασε τον έλεγχο του δικύκλου. Όμως, η ώρα είχε φτάσει 16.42 και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν άφαντο… Όπως ενημέρωσε την ιστοσελίδα, κάτοικος της Σαντορίνης, που διαμένει πλησίον του τόπου που σημειώθηκε το δυστύχημα «το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο 1 ώρα και 40 λεπτά αφότου ο άνδρας έχασε την ζωή του, με τον θανόντα να βρίσκεται στο οδόστρωμα, καλυμμένος με ένα άσπρο πανί! Στο τόπο της τραγωδίας έφτασε η οικογένεια του άτυχου οδηγού, που έπαθε σοκ, με μια γυναίκα, που εκτιμάται ότι είναι η σύζυγος του να λιποθυμά στο οδόστρωμα».
Και το αστείο; Στις 17.42, έφτασε όχι ένα αλλά δύο ασθενοφόρα…. Κι όπως έγινε γνωστό «Αναγνώστης του Flashnews.gr, μας ενημέρωσε πώς όταν επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ, του ανέφεραν ότι το μοναδικό ασθενοφόρο που διαθέτει το νησί βρίσκεται σε ένα άλλο ατύχημα που εμπλέκεται ένας τουρίστας. Αργότερα όμως, στο σημείο του δυστυχήματος έφτασαν δύο ασθενοφόρα».
Η Ελλάδα της παράνοιας…. Ένας άνθρωπος επί 100 λεπτά ήταν στο οδόστρωμα καλυμμένος με ένα άσπρο σεντόνι. Το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να έρθει άμεσα γιατί έπρεπε να μεταφέρει έναν άλλο ασθενή, αλλά τελικά εμφανίστηκαν στο τόπο του ατυχήματος δύο (!!!!) Καληνύχτα και καλή …τύχη. 
Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...