19 Ιουν 2017

Θα γέμιζαν με κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική τις Κυκλάδες

Ακόμη ένα καίριο «χτύπημα» στα κυκλώματα ναρκωτικών κατάφερε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, που αποδόμησε πλήρως τρία οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα, τα οποία είχαν κομβικό ρόλο στην εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και διεθνή δραστηριότητα. Σε ένα από τα κυκλώματα αυτά εμπλέκονται 26χρονος αστυνομικός και 44χρονος στρατιωτικός.
Όπως τόνισαν κατά την παρουσίαση της υπόθεσης ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Κώστας Παναγιωτόπουλος και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, η πρώτη εγκληματική οργάνωση ειδικευόταν στην εισαγωγή, από τη Λατινική Αμερική, σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης, τις οποίες προωθούσε και διακινούσε στην εγχώρια αγορά. Τώρα, το καλοκαίρι, ετοιμαζόταν να διακινήσει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης σε κοσμικά νησιά και σε ακριβές περιοχές των νοτίων προαστίων.Όσον αφορά στις άλλες δύο, εισήγαγαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία και τις προωθούσαν στην εγχώρια αγορά καθώς και στην Τουρκία, μέσω θαλασσίων και χερσαίων διαδρομών. Παράλληλα, εισήγαγαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης από Τουρκία και Αλβανία, τις οποίες διακινούσαν στην εγχώρια αγορά, ενώ τις προωθούσαν και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως Γαλλία και Ιταλία. Σημειώνεται, η μια οργάνωση, εκτός της θαλάσσιας μεταφοράς ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Τουρκία, με τα ίδια ταχύπλοα σκάφη, δραστηριοποιούνταν και στην μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, με σκοπό την προώθησή τους στη Δυτική Ευρώπη.
Ο απολογισμός της αποδόμησης των τριών οργανώσεων είναι: 43 συλλήψεις, 16 Ελλήνων και 27 αλλοδαπών, κατασχέσεις πάνω από 316 κιλών κάνναβης και 21 κιλών κοκαΐνης, καθώς και σημαντικού αριθμού οχημάτων, ταχύπλοων σκαφών, χρηματικών ποσών και άλλων ειδών.
Στο επίπεδο της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, η εγκληματική δράση των δυο συνεργαζομένων οργανώσεων διαπιστώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Σπάρτης, ενώ ανακαλύφθηκαν και χώροι απόκρυψης και αποθήκευσης. Ειδικότερα, εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, την Νίκαια, τη Νέα Φιλαδέλφεια, τις Αχαρνές και το Ίλιον.
Όσον αφορά στην οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη, συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Ιουνίου 2017, σε Αττική και Καρδίτσα. Οι 4 είναι Αλβανοί, ηλικίας από 34 έως 56 χρονών και ένας Έλληνας 61 ετών, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας ακόμη 37χρονος Έλληνας, συνεργός των συλληφθέντων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Στις έρευνες που έγιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 21 κιλά και 480 γραμμάρια κοκαΐνης, χρηματικό ποσό 92.000 ευρώ, δύο πιστόλια και μία κυνηγετική καραμπίνα.
Αρχηγικό μέλος της οργάνωσης ήταν 53χρονος Αλβανός, ενώ τα άλλα μέλη της οργάνωσης, που συνελήφθησαν, είχαν αναλάβει τη φύλαξη των ναρκωτικών σε ειδικούς χώρους στην Αττική και την Καρδίτσα, τη μεταφορά και τη συγκέντρωση των χρημάτων που προέρχονταν από τη διακίνηση. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα κέρδη που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την δράση της εκτιμάται ότι ανέρχονται τουλάχιστον σε 800.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν την 15 Ιουνίου 2017 στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.
Σχετικά με τις άλλες δύο συνεργαζόμενες εγκληματικές οργανώσεις, για την αποδόμησή τους πραγματοποιήθηκε, στις 13 και 14 Ιουνίου 2017, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής της Λακωνίας και της Θεσπρωτίας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν, για την εμπλοκή τους συνολικά 38 άτομα, ενώ κατηγορούνται ακόμη 21. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 316 κιλά και 182 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 166 δενδρύλλια κάνναβης.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται 30 μέλη των δύο οργανώσεων. Οι συλλήψεις αφορούν 14 Έλληνες, ηλικίας από 26 έως 69 ετών και 16 αλλοδαπούς, εκ των οποίων 11 Αλβανοί ηλικίας από 22 έως 49 ετών, 4 Σύροι, ηλικίας από 36 έως 45 ετών, καθώς και ένας 40χρονος Νιγηριανός. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται και ένας 26χρονος αστυνομικός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής και ο οποίος με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα, συνελήφθη, και 44χρονος στρατιωτικός, που κατηγορείται για προμήθεια ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.
Πηγή : https://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...