20 Ιουν 2017

Σε πρεσβευτή του ελληνικού τουρισμού ανακηρύσσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η Έλενα Κουντουρά

Η Ελλάδα δεν έχει βαριά βιομηχανία και ως τέτοιες θεωρούνται ο τουρισμός και ο αθλητισμός. Και αν θέλουμε να το δούμε πιο συγκεκριμένα, παραδοσιακά το άθλημα με τις περισσότερες διεθνείς επιτυχίες είναι το basket και η χώρα από την οποία προέρχονται οι πιο περιζήτητοι τουρίστες μας είναι οι ΗΠΑ.
Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα, η τάση είναι διαρκώς αυξητική και μάλιστα φέτος όλα δείχνουν ότι Αμερικάνοι τουρίστες θα αγγίξουν το 1.000.000! Ο λόγοι είναι δύο και τον έναν τον γνωρίζουμε, οφείλεται στις προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού και της ίδιας της Έλενας Κουντουρά για αποκατάσταση της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης με τις ΗΠΑ, που είχε διακοπεί τα τελευταία χρόνια. Φέτος θα πετάξουν 4 εταιρείες (Delta, United, American και Emirates) απευθείας μεταξύ ΝΥ-Αθήνα, συνδέοντας καθημερινά την Ελλάδα με την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.
Ο δεύτερος λέγεται Γιάννης Αντετοκούμπο! Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ένας 22χρονος μπασκετμπολίστας αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα ισχυρό χαρτί για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού έχει σημειωθεί αυξημένη τάση στις φετινές κρατήσεις από τις ΗΠΑ και πιο ειδικά από την πολιτεία του Ουισκόνσιν (όπου εδρεύουν οι Μιλγουόκι Μπακς που αγωνίζεται ο Γιάννης)!
Ο Γιάννης πετάει μεταφορικά και… κυριολεκτικά, έχει γίνει νούμερο ένα στις μπασκετικές συζητήσεις όλων των αθλητικών καναλιών των ΗΠΑ, και διαρκώς διαφημίζει την Ελλάδα στις δηλώσεις του και στις εμφανίσεις του, το πράγμα ξέφυγε σε βαθμό που έγινε ορατό στα πρακτικά των τουριστικών γραφείων! Με αποκορύφωμα το All Star Game, ενός θεσμού που είναι προσωποκεντρικός και στην ουσία αποτελεί διαφήμιση για συγκεκριμένους αθλητές και κυρίως τους πρωτοεμφανιζόμενους, ήταν τεράστια.
Οι λεγόμενες μπασκετικές πολιτείες των ΗΠΑ τυχαίνει να είναι το Οχάιο, το Μίσιγκαν, το Ιλινόις, η Ιντιάνα και η Μινεσότα που είναι όμορες ή κοντινές στο Ουισκόνσιν, ενώ επίσης μικρή άνοδος παρατηρείται και στις καναδικές κρατήσεις! Οι Αμερικάνοι στο θέμα των καλοκαιρινών τους διακοπών είναι λάτρεις του προγραμματισμού και συνήθως τέτοια εποχή προβαίνουν στις κρατήσεις τους και η συγκυρία τέλεσης του συγκεκριμένου αγώνα επίδειξης ήταν ευνοϊκή για τον ελληνικό τουρισμό. Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Πρεσβευτής του ελληνικού τουρισμού
Όλα αυτά έχουν σημειωθεί από τη αρμόδια Υπουργό, Έλενα Κουντουρά και γι'αυτό ετοιμάζεται να ανακηρύξει τον διάσημο Έλληνα NBAer, σε πρεσβευτή του ελληνικού τουρισμού ! Από ότι μαθαίνουμε η σχετική ανακοίνωση, θα γίνει στο πλαίσιο μεγάλης εκδήλωσης της ομογένειας στη Νέα Υόρκη στις 4 Ιουνίου.
Η ελληνική ομογένεια θα τιμήσει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ στην εκδήλωση υπό τον τίτλο «Feel Greek» Basketball Event, που θα πραγματοποιηθεί στο Adelphi University, και θα περιλαμβάνει φιλικούς αγώνες μπάσκετ, στους οποίους θα συμμετάσχουν επίλεκτοι μπασκετμπολίστες των ελληνικών σχολείων και κοινοτήτων από τις πέντε Περιφέρειες του Δήμου της Nέας Υόρκης, με προπονητή τη νέα μεγάλη ελπίδα της Εθνικής ομάδας και κορυφαίο πρότυπο αθλητή για όλα τα ελληνόπουλα, εντός και εκτός Ελλάδος: τον All Star και μέλος της δεύτερης καλύτερης 5άδας του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα τους εμπνεύσει και θα φωτογραφηθεί μαζί τους.
Αφορμή για τη φιέστα αυτή του ελληνικού μπάσκετ είναι τα 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του ραδιοφωνικού σταθμού Cosmos FM 91.5 της Νέας Υόρκης στην ομογένεια της αμερικανικής μεγαλούπολης. Και το παρόν θα δώσουν σύσσωμη η οικογένεια Αντετοκούνμπο, ο Παναγιώτης Φασούλας και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας, Μιχάλης Κακιούζης.
Πηγή : http://www.candianews.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...