20 Ιουν 2017

Σκουρλέτης: Προσλήψεις 2.500 μόνιμων εργαζόμενων στην καθαριότητα των Δήμων

Με τη δρομολόγηση περίπου 2.500 μόνιμων προσλήψεων επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών να αντιμετωπίσει το κενό που δημιουργεί στην καθαριότητα των Δήμων η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων στους ΟΤΑ.
«Συζητήσαμε με τους εκπροσώπους των εργαζομένων το θέμα που έχει προκύψει, μετά την εισήγηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που κρίνει αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεών τους. Η κυβέρνηση σκοπεύει να απαντήσει σε αυτή την κατάσταση πρώτα από όλα με τη δρομολόγηση μόνιμων προσλήψεων τακτικού προσωπικού στην καθαριότητα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.«Ήδη έχουν δρομολογηθεί τέτοιες προσλήψεις, περίπου 2.500 ατόμων και περιμένουμε και τα επιπλέον αιτήματα από τους Δήμους, έτσι ώστε να μην υπάρχουν κενά», πρόσθεσε. 
Παράλληλα διευκρίνισε ότι αυτή η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου «δεν σχετίζεται με άλλες κατηγορίες συμβασιούχων, όπως κακώς έχει αναφερθεί σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης ότι αναζητά μία ρύθμιση για τους συμβασιούχους οι οποίοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια δουλεύουν σε διάφορα Προγράμματα είτε σε νοσοκομεία είτε σε Πανεπιστήμια ή και στους δήμους.Όσον αφορά στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα κοιτάξουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις του μόνιμου, τακτικού προσωπικού. Υπάρχουν δυνατότητες για δίμηνες συμβάσεις, για να μην υπάρχει κανένα ζήτημα.
Τέλος, είναι πάρα πολύ σοβαρό, και το αντιλαμβάνεστε, το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων στην καθαριότητα. Σχετικά με τα δεδουλευμένα τους, εκτιμούμε ότι τα Κλιμάκια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θα κρίνουν την εισήγηση της Ολομέλειας, δεν θα φτάσουν στο σημείο να αφήσουν τους εργαζόμενους απλήρωτους για δουλειά την οποία έχουν κάνει. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρωθούν».
Ο Πάνος Σκουρλέτης πρόσθεσε, «ο αριθμός των εργαζομένων στην καθαριότητα, των οποίων οι συμβάσεις έχουν παραταθεί, και που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της διακοπής της σύμβασής τους - που ήταν μέχρι 31/12/2017 - με βάση την Εισήγηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι περίπου στις 6.500, λίγο παραπάνω. Δεν είναι μικρός ο αριθμός. Από κει και έπειτα οι διαδικασίες μπορούν να επιταχυνθούν έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Επαναλαμβάνω ότι πρόθεση της κυβέρνησης στον τομέα της καθαριότητας, είναι να καλύψει τις ανάγκες με μόνιμο τακτικό προσωπικό». 
«Θέλω να σας πω και είναι απολύτως σαφές, ότι η Δικαστική Εξουσία στην Ελλάδα είναι μία διακριτή Εξουσία, η οποία έχει την δική της αυτονομία. Κατά συνέπεια, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις όποιες αποφάσεις της και να κάνουμε αυτό που πρέπει έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε και την αποκομιδή των σκουπιδιών, αλλά προφανώς να μετριάσουμε και τις όποιες επιπτώσεις από την συγκεκριμένη απόφαση», κατέληξε. 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...