8 Ιουν 2017

Οι Κυκλάδες έχουν τις μπύρες τους

Τα νησιά των Κυκλάδων γέμισαν τοπικές μπίρες. Κάποιες αξιοποιούν τα αρώματα της καταγωγής τους, άλλες κάνουν focus στη φυσική ζύμωση και πολλές φλερτάρουν με ιδιαίτερες κατηγορίες.
Τις περισσότερες δεν τις βρίσκουμε αλλού, οπότε οι διακοπές είναι η ιδανική ευκαιρία για να τις δοκιμάσουμε.
«Νήσος», Τήνος
kyklades bira tinos
Η Μικροζυθοποιία Τήνου με υπογραφές εγγύηση ( Αλέξανδρος Κουρής και Μάγια Τσόκλη ) έκανε τη δυνατή αρχή στις Κυκλάδες. Η πρώτη «Nήσος Pilsner» έγινε viral και όχι άδικα. Ακολούθησε η limited μαύρη «7 μποφόρ» με τις άπαιχτες νότες σοκολάτας και τελευταία μας σύστησαν την βιολογική «Αll-day Lager,» που παράγεται με ψυχρή ζύμωση. Η χρυσαφένια μπίρα μοσχοβολάει εσπεριδοειδή και είναι πολύ ευχάριστη στο στόμα. Δοκιμάστε την με όλες τις αγαπημένες γευστικές καλοκαιρινές συνήθειες ( π.χ. τηγανητά κολοκυθάκια και καλαμαράκια ) δίπλα στο κύμα, κουμπώνει απόλυτα.
«56Isles», Πάρος
kyklades bira paros
Η παριανή «56Isles», όσα δηλαδή είναι τα νησιά των Κυκλάδων, κυκλοφορεί μόλις ένα χρόνο και ήδη έχει γίνει trend. Οι νεαροί δημιουργοί, Νικόλαος Παυλάκης και Μαρίνος Αλεξάνδρου έφτιαξαν μια αβανταδόρικη pilsner απαστερίωτη με φυσική ωρίμανση. Αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιούν ακατέργαστο κριθάρι που καλλιεργείται στο νησί. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και σπιρτόζικο. Ωραία αρώματα βοτάνων μπλέκουν με ελαφριές νότες εσπεριδοειδών και μένουν στην επίγευση. Δοκιμάστε την ντουέτο με τις καλοκαιρινές σαλάτες.
«Mikonu», Μύκονος
kyklades bira mykonos
Το Νησί των Ανέμων πριν λίγο καιρό απέκτησε τις δικές του μπίρες. Δυο προτάσεις, που δουλεύτηκαν από μια έμπειρη ομάδα ( Άγγελος Φερούς, Γιάννης Μυζάλης, Γιάννης Μπάκος και Γιάννης Παρασκευόπουλος ), και εμπλουτίζουν τις πίνειν εμπειρίες μας. Η «Blonde Saison» είναι φινετσάτη με φρουτώδη μύτη και γεμάτο στόμα και η «Pale Ale» είναι εκρηκτική με σύνθετα αρώματα και γεύσεις κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Δοκιμάστε την Blonde με τηγανιτά ψαράκια και την Pale Ale με μια νόστιμη πίτσα.
«Katsika», Φολέγανδρος
kyklades bira katsika
H ιντριγκαδόρικη «Katsika» κυκλοφορεί από τη Μικροζυθοποιία Φολεγάνδρου σε δυο εκδοχές. Η «Pilsner» έχει μια πολύ ωραία refreshing φυτικότητα και κομψή πικράδα στο τελείωμα, ενώ η «Pale Ale» φλερτάρει με αρώματα καραμέλας εμπλουτισμένα με νότες κίτρου και καβουρδισμένου ψωμιού. Δοκιμάστε την πρώτη με mexican food, και τολμήστε να συνδυάσετε την δεύτερη με κάποιο επιδόρπιο που έχει καραμελώμενα φρούτα.
«Naxos Beer», Νάξος
kyklades bira naxos
Στη Νάξο έχουν αγκαλιάσει την τάση και την έχουν εξελίξει. Μετά την επιτυχία της απαστερίωτης «Idol Pilsner» κυκλοφόρησαν την χάλκινη «Portara India Pale Αle», που ευωδιάζει τροπικά φρούτα, και τη μαύρη «Naxian Sphinx Stout», που απελευθερώνει αρώματα καραμέλας, βανίλιας και καφέ. Το στόμα είναι πολύ ωραίο και γλυκόξινο. Βάλτε δίπλα στην Pale ale ένα λιπαρό ψάρι, για παράδειγμα σολομό ή πέστροφα, και ζευγαρώστε την Stout με όστρακα.

Πηγή: athinorama.gr
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...