12 Ιουν 2017

Ο Κυριάκος, οι εκλογές και το εθνικό συμφέρον

Μια βδομάδα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρινε σκόπιμο, μιλώντας στη Βουλή, να ζητήσει εκλογές τώρα για να σωθεί η χώρα! Και όπως συμβαίνει πάντα, το αίτημα ακολούθησε μετά μεγάλης προθυμίας η Φώφη Γεννηματά.
Είχαν και οι δύο ξεχάσει, ότι μόλις πριν 15 μέρες ανακοίνωσαν με την ίδια σειρά την (για πρώτη φορά) διαμαρτυρία τους προς τους δανειστές. Τους κάλεσαν να μιλήσουν για το ελληνικό χρέος και να συμφωνήσουν, με δυόμισι χρόνια καθυστέρηση, για τις ευθύνες των Θεσμών και όσων «περιφρονούν τις θυσίες του ελληνικού λαού».
Όλοι σχεδόν οι θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ πιέζουν τον Σόιμπλε να ρυθμιστεί επί τέλους η εκκρεμότητα με το χρέος, ώστε η Ελλάδα να μπει σε ένα δρόμο ανάπτυξης. Για τον Κυριάκο και τη Φώφη, όμως, δεν υπάρχει το πρόταγμα του εθνικού συμφέροντος.  Θα έλεγα, ούτε καν του κομματικού συμφέροντος, με την έννοια ότι οι ψηφοφόροι τους δεν ταυτίζουν τα εθνικά συμφέροντα με τις στενές προσωπικές φιλοδοξίες των ηγετών τους. Ηγέτες, οι οποίοι, αν και φέρουν τεράστιες ευθύνες για την καταστροφή του τόπου, δεν έκαναν αυτοκριτική ενώπιον του ελληνικού λαού για άφεση αμαρτιών.

Οι Γάλλοι…

Αρχή της εβδομάδας φτάνει στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση, ο νέος Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, ο οποίος είχε συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ. Ο Λεμέρ έρχεται ως απεσταλμένος του προέδρου Μακρόν, ο οποίος έχει ανοιχτή γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτές τις μέρες, ο επίτροπος Μοσχοβισί δήλωσε ότι το συμβόλαιο από την μεριά της Ελλάδας έχει εκπληρωθεί και πρόσθεσε: Όταν η μια πλευρά αναλαμβάνει τις ευθύνες της θα πρέπει και οι άλλες να αναλάβουν τις δικές τους!

Οι Γερμανοί…

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ανέφερε ότι το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα είναι στον ίδιο βαθμό αδιανόητο όσο και το παρελθόν της χωρίς την Ελλάδα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Γερμανία θέλει να εργασθεί μαζί με την Ελλάδα για μια δυνατή, αλληλέγγυα ΕΕ.
«Η ελληνική κυβέρνηση δικαίως έχει την αξίωση η Γερμανία να τηρήσει αυτά που έχει υποσχεθεί. Και η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου είναι μια από τις υποσχέσεις που έχει δώσει η Άνγκελα Μέρκελ», σύμφωνα με τον Κάρστεν Σνάιντερ αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών που κάρφωσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών λέγοντας: «Ο κ. Σόιμπλε εκφράζει τη θέση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και όχι της Γερμανίας. Ούτε καν των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών».

…και οι άλλοι

Έχει νόημα να θυμίσουμε δηλώσεις του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, του Μάριο Ντράγκι, του τέως αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που επισκέφθηκε πρόσφατα τη χώρα και συνομίλησε εκτός από τον πρωθυπουργό και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Έχει νόημα να θυμίσουμε τις εκκλήσεις των παραγωγικών τάξεων, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη συμφωνία που να επιτρέπει την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας; Έχει νόημα να σημειώσουμε ότι το αίτημα Μητσοτάκη υποβάλλεται σε μία στιγμή που ο τουρισμός έχει εισέλθει στην πλέον παραγωγική του σεζόν;
Όταν λοιπόν το αίτημα είναι ανοιχτό σαμποτάζ στα εθνικά συμφέροντα, ναι, έχει νόημα και είναι και μεγάλη ανάγκη να τα θυμίζουμε όλα αυτά.
Υπό κανονικές συνθήκες η συγκεκριμένη συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα ήταν ανεκτή, ούτε στο εσωτερικό της ΝΔ. Όμως, με τον βομβαρδισμό της κυβέρνησης από τα ΜΜΕ των ολιγαρχών, που σχεδιάζουν την παλινόρθωση της κλεπτοκρατίας, περιορίζουν το πολιτικό κόστος της χουλιγκάνικης αντιπολίτευσης. Δεν μπορούν να κρύψουν, όμως, ότι ο αρχηγός της ΝΔ είναι ελεγχόμενος από αυτούς και κάνει, αν κρίνουμε από τις πράξεις του, ό,τι εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.
Πηγή : https://stavroslygeros.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...