8 Ιουν 2017

Πρωθυπουργός Σκοπίων: Τέλος οι προβοκάτσιες κατά της Ελλάδας

Προβοκάτσιες εναντίον της Ελλάδας χαρακτήρισε ο νέος πρωθυπουργός των Σκοπίων, τις τοποθετήσεις, από τις κυβερνήσεις Γκρουέφσκι, ανδριάντων ιστορικών προσωπικοτήτων, αλλά και τις μετονομασίες δρόμων και αεροδρομίων στα Σκόπια.

Ο Ζόραν Ζάεφ είπε ότι κινήσεις όπως αυτές επιδείνωσαν τις σχέσεις με την Ελλάδα και ότι ο ίδιος θα τις σταματήσει.
Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Ζάεφ είπε ότι επί κυβερνήσεων Γκρουέφσκι οι σχέσεις των Σκοπίων με τις γειτονικές χώρες, και ειδικότερα με την Ελλάδα, επιδεινώθηκαν. Ανέφερε μάλιστα ότι ένας επιπλέον παράγοντας επιδείνωσης ήταν οι προκλητικές, όπως τις χαρακτήρισε, εγκαταστάσεις αγαλμάτων και οι μετονομασίες δρόμων, αεροδρομίων, πλατειών, με ιστορικά ονόματα Μακεδόνων, όπως Μέγας Αλέξανδρος, Φίλιππος, κ.ά.
Στην ερώτηση πάντως αν η κυβέρνησή του σχεδιάζει να γκρεμίσει κάποιους από τους ανδριάντες απάντησε αρνητικά, επικαλούμενος το οικονομικό κόστος!
Για την ιστορία, ο Νίκολα Γκρουέφσκι, στην προσπάθεια να σφετεριστεί την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας, είχε «πλημμυρίσει» το κέντρο της πόλης των Σκοπίων με μικρότερα ή μεγαλύτερα αγάλματα και κτίρια. Επρόκειτο για ένα δαπανηρό έργο με την επωνυμία «Σκόπια 2014», το οποίο κόστισε στους φορολογούμενους των Σκοπίων περισσότερα από εξακόσια εκατομμύρια ευρώ και προκάλεσε  τις ισχυρές αντιδράσεις των κομάτων της αντιπολίτευσης, μέρους της διανόησης και όλου του αλβανικού στοιχείου.
Πηγή : https://stavroslygeros.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...