7 Ιουν 2017

Εντός των επόμενων δύο ημερών οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στους αγρότες

Τέλος στην αναμονή χιλιάδων παραγωγών – δικαιούχων των συνδεδεμένων ενισχύσεων πρόκειται να βάλει το ΥπΑΑΤ αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «ypaithros.gr» εντός των επόμενων δύο ημερών αναμένεται η καταβολή των καθεστώτων που αφορούν την φυτική και ζωική παραγωγή.
Αν και η πληρωμή τους είχε ανακοινωθεί αρκετές ημέρες νωρίτερα, αυτές καθυστέρησαν αφού όπως αποκάλυψε στο προηγούμενο φύλλο της (αριθμ. 83) η «ΥΧ» η όλη διαδικασία είχε παγώσει με ευθύνη του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκου Αντώνογλου, ο οποίος δεν είχε συντονίσει τις υπηρεσίες προκειμένου αυτές να ορίσουν τις τιμές των συνδεδεμένων καθεστώτων, προκειμένου να ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα. Παρόλα αυτά μετά την παρέμβαση της «ΥΧ» η διαδικασία έτρεξε προς όφελος των αγροτών που εδώ και καιρό αναμένουν τις συγκεκριμένες πληρωμές που αφορούν το 2016.
Ειδικότερα, ύστερα από καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, τα απόμενα δύο 24ωρα πρόκειται να πιστωθούν στους λογαριασμούς περισσοτέρων από 46.000 παραγωγών περισσότερα από 63 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στα συνδεδεμένα καθεστώτα της βιομηχανικής ντομάτας, των πορτοκαλιών προς χυμοποίηση, του ρυζιού και των ζωικών (βόειο κρέας, πρόβειο και αίγειο κρέας ορεινών/μειονεκτικών περιοχών, πρόβειο και αίγειο κρέας πεδινών). Μένει ακόμα να οριστούν οι τιμές για τα συνδεδεμένα καθεστώτα βοοτρόφων (μέτρου 1) και αιγοπροβατοτρόφων (μέτρου 2).
Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...