9 Φεβ 2017

Ενημέρωση για τα Δημοτικά πεπραγμένα της Χρονιάς που έφυγε απο την Λαική Συσπείρωση Σερίφου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ
ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΕΡΙΦΟΥ  
    Είναι πλέον θεσμός, η κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίττας  και η ενημέρωση του λαού της Σερίφου, για τα Δημοτικά πεπραγμένα της Χρονιάς που φεύγει, από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερίφου.
Φέτος η εκδήλωση είχε και μεζέ (τσιγαρίδες) με ντόπιο κρασί.   
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 στο ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΑΓΡΕΛΗ. Ανταποκρίθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι Συλλόγων-Μαζικών φορέων του νησιού αλλά και δεκάδες συμπατριώτες και συμπατριώτισσες.
    Στην αρχή της εκδήλωσης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την κατάσταση στο Δήμο Σερίφου και παρέθεσε ορισμένα οικονομικά στοιχεία.

Υπενθύμισε ότι στην διετία 2014-2015, όπου έληξε και το ΕΣΠΑ (2007-2013), από τα 11.156.000€ που είχαν προϋπολογισθεί, για έργα και επενδύσεις στο το Δήμο Σερίφου,  απορροφήθηκαν μόνο   1.076.000€, ποσοστό απορρόφησης 9,5% . Ως αιτίες της χαμηλής απορρόφησης ανέφερε την μη αξιοποίηση των διαφόρων προγραμμάτων και την ανεπάρκεια της Δημοτικής αρχής.


Για το 2016 είπε ότι είχαν προϋπολογισθεί έσοδα 4.000.000€ και εισπράχθηκαν 1.476.000€, ποσοστό 37%, ενώ αντίστοιχη ήταν και η εικόνα των δαπανών.
Ως αιτίες της χαμηλής εισπραξιμότητας για το 2016 ανέφερε:
  1. Την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής, να εκδώσει για 3η συνεχή χρονιά λογαριασμούς για  τα ανταποδοτικά από ύδρευση-αποχέτευση.
  2. Η διαφυγή εσόδων από τις προγραμματικές Συμβάσεις με το Λιμενικό ταμείο και η γενικότερη διαφυγή εσόδων από την Λιμενική Ζώνη.
  3. Η μη είσπραξη από προγράμματα ή από το «πάγωμα» αυτών με κυβερνητική ευθύνη κ.λ.π.
Σημείωσε τις τεράστιες σπατάλες ρεύματος στα ενεργοβόρα αντλιοστάσια του Δήμου, πολλά από τα οποία λειτουργούν ανεξέλεγκτα, τη σπατάλη για τη δεξίωση των 100 χρόνων, αλλά και η πρόσφατη παρακράτηση 70.000€ από την εφορία για πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στο Δήμο.
Αναφέρθηκε τέλος στα λίγα έργα που πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο το 2016, την παραλαβή του Καταφυγίου και τις προοπτικές του 2017, τόσο από πλευράς Δήμου, όσο  από την σκοπιά του Λιμενικού ταμείου Σύρου.
     
Την πρωτοχρονιάτικη πίττα  της Λαϊκής Συσπείρωσης έκοψε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Μουστάκας και το τυχερό κομμάτι έπεσε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Σερίφου.
    Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, θέλουν να ευχαριστήσουν, όσους συμπατριώτες  παρευρέθηκαν και ιδιαίτερα, τους εκπροσώπους: του  Συλλόγου Γονέων  Κηδεμόνων Λυκείου-Γυμνασίου, του Συλλόγου γονέων κηδεμόνων Δημοτικού-Νηπειαγωγείου, της ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ, του ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ, του Συνδέσμου Σεριφίων, του ΑΟΣ, του Κυνηγετικού Συλλόγου, του Λιμεναρχείου, των ΕΛΤΑ, των δασκάλων και των λοιπών εκπροσώπων.

    Εμείς κατέληξε θα συνεχίσουμε και το 2017, να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο,  ούτως ώστε να παίρνονται αποφάσεις που θα βελτιώνουν τη θέση των λαϊκών οικογενειών, αλλά και των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο νησί.    

Πηγή : ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΕΡΙΦΟΥ

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...