14 Ιουν 2017

Ενωτική Κίνηση Πολιτών Σίφνου: «Γιατί δεν μπορούμε να ψηφίζουμε “άκριτα” τις αποφάσεις του Δημάρχου και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου»

Λίγες ημέρες πριν είχαμε εκφράσει την διαφωνία μας και μάλιστα αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/05/2017 ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την τακτική που ακολουθούν η Δημοτική Αρχή και το Λιμενικό Ταμείο με απευθείας αναθέσεις έργων σε εργολάβους, θεωρώντας ότι αυτή η τακτική δεν εξυπηρετεί την ορθολογική λειτουργία του Δήμου και δεν συνάδει με την αντικειμενικότητα που ο Δήμος οφείλει να επιδεικνύει στις συναλλαγές του.
Ως Δημοτική Αντιπολίτευση, που πιστεύει και σέβεται τον θεσμικό της ρόλο, θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε με συνέπεια, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, τόσο τα συμφέροντα των συμπολιτών μας, όσο και γενικότερα του νησιού μας.
Γι αυτό, όταν κρίνουμε ότι χρειάζεται, δεν διστάζουμε να παίρνουμε αποφάσεις που κατά την δική μας εκτίμηση, είναι προς όφελος του τόπου μας. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, όμως οι όποιες ενέργειές μας δεν υπαγορεύονται, σε καμία περίπτωση από συναισθηματισμούς ή από προσδοκίες ανταλλαγμάτων.
Παραθέτουμε λοιπόν την απάντηση του Δημάρχου στις καταγγελίες μας και αναμένουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί και η οικονομική διαχείριση του Λιμενικού Ταμείου και η θέση του προέδρου του.
Πάντως εμείς ελέγξαμε τα έργα και διαπιστώσαμε ότι το αποτέλεσμα απέχει πολύ από τα όσα προβλεπόταν στην ανάθεση και ως εκ τούτου δεν εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας και τους όποιους χρήστες των δρόμων.
.
Για την Ενωτική Κίνηση Πολιτών Σίφνου
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ιωάννης Γεροντής
Νικόλαος Χρυσίνης
Γεώργιος Γεωργούλης
Ευγενία Φραντζή
Μαργαρίτα Βασταρδή
Νικόλαος Κουκής
Γεώργιος Παπαπαύλου
Πηγή : http://sifnaiko-fos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...