9 Ιουν 2017

Για «σεξιστική συμπεριφορά» κατηγορεί τον Γ. Χατζημάρκο η παράταξη Μαχαιρίδη

«Λεκτικό και σωματικό προπηλακισμό» εις βάρος της Λίτσας Φτακλάκη με «θύτη» τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο καταγγέλλει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου «Νότιο Αιγαίο - Αρχιπέλαγος Δημιουργίας».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η παράταξη του Γιάννη Μαχαιρίδη χαρακτηρίζει «αήθη και άνανδρη» την επίθεση που δέχθηκε η κ. Φτακλάκη, κάνοντας λόγο για «απρεπή, σεξιστική και φασιστική συμπεριφορά» του περιφερειάρχη, τον οποίο μάλιστα καλεί να ζητήσει δημόσια συγνώμη από την περιφερειακή σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Φαίνεται πως ο κος Γ. Χατζημάρκος εξέλαβε τη, μέχρι σήμερα, εποικοδομητική στάση της μείζονος αντιπολίτευσης ως αδυναμία, αλλιώς δεν εξηγούνται τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 στα γραφεία της Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στη Ρόδο.
Ο Γ. Χατζημάρκος με λεκτικό και σωματικό προπηλακισμό, χρησιμοποιώντας σε έντονο και απαξιωτικό ύφος εκφράσεις όπως «φύγε έξω από το γραφείο μου ρε κομμώτρια»..., «δεν θα μου κάνεις το γραφείο μου κομμωτήριο», «ρε κατιναριώ φύγε από το γραφείο μου...», «άσχετη που θα μου μιλήσεις εμένα για διοίκηση» και με άσκηση σωματικής βίας (έντονες σπρωξιές στο δεξί ώμο), εκδίωξε ο δημοκρατικά εκλεγμένος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, από το γραφείο του περιφερειάρχη στη Ρόδο, την εκλεγμένη περιφερειακό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου και τέως αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου Ελευθερία (Λίτσα) Φτακλάκη πριν την έναρξη τη συνεδρίασης της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.» (8.06.2017) που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο γραφείο του.
Αφορμή για την αήθη και άνανδρη επίθεση κατά του μέλους της παράταξης μας «Ν. Αιγαίο - Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» και μέλος του ΔΣ της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε., ήταν η μη αποδοχή από τον Γ. Χατζημάρκο, νυν Πρόεδρο της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε., να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου υπό την παρούσα διοίκηση καθώς και πρόταση της κας Φτακλάκη να συζητηθεί μετά τη λήξη της συνεδρίασης ένα θέμα που αφορούσε στη λειτουργία του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς στο οποίο σημειωτέον μέχρι πρότινος η κα Φτακλάκη ήταν μέλος του ΔΣ. Στη σημερινή συνεδρίαση θα ψηφιζόταν η αποδοχή των νέων μελών της εταιρείας (Χρήστος Μπάρδος, Δημήτρης Τσοπανάκης, μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και Γιώργος Μηνατσής) και η αποχώρηση του ιδίου (Γ. Χατζημάρκου) και της κας Χαρίκλειας Γιασιράνη, οι οποίοι και ήσαν όλοι παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου.
Πολλά θα είχαν να πουν οι γυναικείες οργανώσεις για τον απαξιωτικό και άνανδρο τρόπο με τον οποίο εκδιώχθηκε από το γραφείο του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, η κα Ε. Φτακλάκη, προσδίδοντας στις λέξεις «κομμώτρια», «κομμωτήριο», «κατιναριώ» ένα προφανή σεξισμό αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου αναπαράγει ένα πολιτικό ήθος «φασισμού» και σωβινισμού. Παρόμοιες συμπεριφορές επέδειξε και στην συνεδρίαση του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στη Σύρο, όπου και καταφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο στον τ. περιφερειάρχη Γ. Μαχαιρίδη και στον τέως Δήμαρχο Λειψών Μπενέτο Σπύρο.
Καταγγέλλουμε τέτοιες συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τον πολιτικό πολιτισμό και απαξιώνουν θεσμούς και δημοκρατικά εκλεγμένα μέλη του Π.Σ.
Τέλος, καλούμε τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο να ζητήσει δημόσια συγνώμη από την Ελευθερία (Λίτσα) Φτακλάκη, εκλεγμένο μέλος της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου για την απρεπή και σεξιστική συμπεριφορά του.
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...