16 Ιουν 2017

Αυξημένη η διακίνηση ναρκωτικών στα νησιά το καλοκαίρι

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές στις Κυκλάδες, μετά την πρωτοφανή αύξηση συλλήψεων μικρό-έμπορων ναρκωτικών που επιχείρησαν να προωθήσουν χασίς, ηρωίνη, κοκαΐνη και άλλα «σκληρά» παραισθησιογόνα, σε όλα σχεδόν τα νησιά και φυσικά και στην Άνδρο. Kαθημερινά σχεδόν το αστυνομικό δελτίο αναφέρει  μια η δυο συλλήψεις, στα λιμάνια κυρίως τους τελευταίους μήνες.
Από πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, τα κυκλώματα εφοδιάζουν αυτή την εποχή τις τουριστικές αγορές εν όψει του καλοκαιριού, με την ζήτηση να ανεβαίνει κατακόρυφα, από τους αλλοδαπούς κατά κύριο λόγο τουρίστες.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι μόνο τον μήνα Μάιο, η Αστυνομία σε όλη την χώρα, εντόπισε και κατέσχεσε ποσότητες χασίς κατά…850% περισσότερες από πέρυσι την ίδια περίοδο.
Ειδικότερα στις Κυκλάδες, που σε λίγο καιρό προβλέπεται να δεχθούν κατά κύματα τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, η διακίνηση ναρκωτικών γίνεται κυρίως από άτομα υπεράνω υποψίας, που προσποιούνται τους τουρίστες και κουβαλούν στις αποσκευές τους η σε ειδικές κρύπτες αυτοκίνητων τις ποσότητες που με την συνεργασία τοπικών συνεργατών της σπείρας θα προωθήσουν σε δόσεις στα μπαρ, τις ντισκοτέκ η σε συγκεκριμένα σπίτια και βίλες
Μέχρι τώρα η ΕΛΑΣ και το Λιμενικό, έχουν καταφέρει εντυπωσιακά «χτυπήματα» στους διακινητές στην Άνδρο, την Μύκονο, την Σαντορίνη, την Πάρο, την Νάξο, την Σέριφο, την Σύρο, την Κέα, την Τήνο, την Σίφνο και την Μήλο.
Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τις πληροφορίες που συνέλεξαν, πιστεύουν ότι πρόκειται για το ίδιο κύκλωμα με έδρα την Αθήνα, που δραστηριοποιείται στα κυκλαδονήσια με κέρδη πολλών χιλιάδων ευρώ.
Βάσει ενός οργανωμένου σχεδίου, προσπαθούν να διεισδύσουν στην «καρδιά» της συμμορίας αναζητώντας παράλληλα εκείνους που εισάγουν το χασίς και την ηρωίνη στην Ελλάδα, καθώς και τα εργαστήρια και τις αποθήκες που κρύβεται το εμπόρευμα. Αν το πετύχουν, τότε η διακίνηση προς τα νησιά θα διακοπεί στην ρίζα της.
Πιστεύεται πάντως ότι όσο προχωρούν οι μέρες προς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι «επιχειρήσεις» αποστολής ναρκωτικών στο Αιγαίο θα πολλαπλασιαστούν.
"Εν Άνδρω"
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...