13 Ιουν 2017

MuSifanto – 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου – Πρόγραμμα – Δηλώσεις Συμμετοχής

Το 4ο Φεστιβάλ Μουσικής Σίφνου, MuSifanto 2017, θα πραγματοποιηθεί στις 4-10 Ιουλίου 2017 στη Σίφνο από το Σύνδεσμο «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας».
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δημιουργηθεί στο νησί μια μουσική πλατφόρμα, ώστε οι κάτοικοι του νησιού και οι φίλοι επισκέπτες, γνωρίζοντας ότι πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο, να συμμετέχουν σε σταθερή βάση και να έρχονται σε επαφή με μουσικούς υψηλού επιπέδου, διεθνώς αναγνωρισμένους, σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν πιστεύουν στην αξία της μουσικής εκπαίδευσης και στη σημασία της καλλιτεχνικής επικοινωνίας και θέλουν να συμβάλλουν στη δημιουργία και ανάπτυξη μιας μουσικής κοινότητας της οποίας θα είναι εταίροι και για τα μέλη της οποίας η Σίφνος μπορεί να γίνει ένα καλοκαιρινό «σπίτι» καλλιτεχνικής έμπνευσης, ανοιχτό στις μουσικές τους προτάσεις.
Ταυτόχρονα, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές των νησιωτικών Μουσικών Εργαστηρίων του Συνδέσμου να διδαχθούν από σπουδαίους μουσικούς, να τους ακούσουν να παίζουν στα ρεσιτάλ τους και έτσι να εμπνευσθούν από το παράδειγμά τους, ώστε να προχωρήσουν εποικοδομητικά και αποτελεσματικά στη μελέτη της μουσικής. Η λέξη MuSifanto συνθέτει τις Μούσες και τη Μουσική με το Sifanto, μια από τις παλαιές ονομασίες της Σίφνου.
Το Φεστιβάλ οργανώνει ο «Σύνδεσμος Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει
  • Σεμινάρια που απευθύνονται σε μαθητές κλασικής κιθάρας, πιάνου, φλάουτου, κοντραμπάσου και μουσικής δωματίου.
  • Καθημερινές συναυλίες με πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, με έμφαση στην κλασική μουσική.
Οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς και η είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη, ώστε να τις παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.
Πηγή : http://sifnaiko-fos.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...