10 Δεκ 2016

Ευκαιρία για τους ανέργους της Σερίφου με επίδομα 2.600 ευρώ μέχρι 30/12


Ευκαιρία για τους ανέργους της Σερίφου (και των άλλων νησιών) για δημιουργική δράση, εκμάθηση και κυρίως για χρηματικό επίδομα 2.600 ευρώ, μόλις ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης. ΠΡΟΣΟΧΗ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, λήγει στις 30/12/16.
Αναλυτικά:
-        Το Περιφερειακό ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδων ενημερώνει τους/τις ενδιαφερόμενους/ες άνεργους/ες ότι έχει προκηρυχθεί η δράση με τίτλο «Κατάρτιση και πιστοποίηση  Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής», η οποία απευθύνεται σε 23.000 ανέργους και χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Διά Βίου Μάθηση», με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
-        Δικαίωμα συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελουμένων έχουν οι «Απόφοιτοι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» και οι «Απόφοιτοι Μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ΑΕΙ/ΤΕΙ». Κάθε ενδιαφερόμενος/η, έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μία μόνο Διοικητική Περιφέρεια και μπορεί να επιλέξει έως δύο κλάδους αιχμής κατάρτισης. Η εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων και η υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής γίνεται μέσω της ειδικής ιστοσελίδας (http://www.voucher.gov.gr). Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των ωφελουμένων λήγει στις 30/12/2016.
-        Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία δέσμη παρεμβάσεων, η οποία θα περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρώνσε ειδικότητες των κλάδων αιχμής, εμπορίου, logistics, έργων υποδομής και τεχνικών επαγγελμάτων, τουρισμού, ΤΠΕ, διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, τροφίμων – ποτών, ενέργειας, αγροτικού τομέα και βιομηχανίαςκαι πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 500 ωρών, η οποία δε θα υπερβαίνει τους 5 μήνες. Η δράση θα περιλαμβάνει επίσης συμβουλευτική υποστήριξη και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.
-        Το εκπαιδευτικό επίδομα για όσους/ες ωφεληθούν και ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των 2.600€, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων και διακρίνεται στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης 600€ και στο επίδομα πρακτικής άσκησης 2.000€.
Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτική υποστήριξη και καθοδήγηση (βοήθεια) στην υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεών σας μπορείτε να απευθύνεστε στο Περιφερειακό ΙΝΕ / ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου – Κυκλάδων, Ανδρέα Κάργα 62, 84100 Ερμούπολη Σύρος, τηλ. 2281085306 & 2281081692 emailinekikl@otenet.gr.




Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...