15 Ιουν 2017

Ενδοσχολικός διαγωνισμός Ζωγραφικής 2017 απο τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Σερίφου

Γράφει η Ολυμπιάδα Κελαηδή Καθηγήτρια εικαστικών στο Δημοτικό Σχολείο Σερίφου
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κλείσαμε τον κύκλο των εικαστικών μαθημάτων μας με τον καθιερωμένο ενδοσχολικό διαγωνισμό μας.  
Επέλεξα δύο διαφορετικά θέματα για τις δύο ομάδες τάξεων, την Α΄, Β΄, Γ΄ και την Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις του δημοτικού μας. 
Η Α΄, Β΄και Γ΄τάξη έπρεπε με έμπνευση το έργο του Πωλ ΚΛΕΕ- " Κάστρο και ήλιος" να ζωγραφίσουν το θέμα: "Η δική μου φανταστική πολιτεία". 
Τα δεδομένα που τους δόθηκαν ήταν να κτίσουν την πολιτεία τους βάζοντας σε συνέχεια , το ένα πάνω στο άλλο , το ένα δίπλα στο άλλο, μικρό-μεγάλο, ψηλό-κοντό, φαρδύ- στενό κ.λ.π., τα γεωμετρικά σχήματα που γνώριζαν κι έπειτα να συνθέσουν τα χρώματά τους. 



Από την άλλη οι Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξεις με έμπνευση το έργο του Γ. ΚΛΙΜΤ- " Το πορτραίτο της Αντέλ Μπλοχ Μπάουερ", κλήθηκαν να ζωγραφίσουν το θέμα: " Οι αγαπημένες συνήθειες της Αντέλ".
Η επινόηση κι η φαντασία έπρεπε να λειτουργήσουν έτσι ώστε  η δική τους "Αντέλ" τοποθετημένη σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, μια διαφορετική σύνθεση , να συνεχίσει να είναι αναγνωρίσιμη από τον θεατή. Για να γίνει αυτό η προϋπόθεση ήταν να ακολουθήσουν τον τρόπο του ζωγράφου, με τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα που μπλέκουν στο φόρεμα, στα κοσμήματα, στην πολυθρόνα και στο φόντο του πίνακα, καθώς και την χαρακτηριστική κόμμωση της Αντέλ, τα μάτια της και το μισάνοιχτο στόμα, την ροή των γραμμών κ.λ.π 



Τα έργα αναρτήθηκαν με ένα συγκεκριμένο αριθμό το καθένα ,στην είσοδο του δημοτικού μας και μέσα σε ένα πρωινό οι μαθητές όλων των τάξεων , τα πρωτάκια μας στην πρώτη τους επαφή με τον θεσμό καθώς και όλοι οι δάσκαλοι , πέρασαν στην σειρά της ψηφοφορίας καταθέτοντας την μυστική τους ψήφο στην κάλπη .
 Η ψήφος ήταν η επιλογή τριών αριθμών-έργων προτίμησης για κάθε ομάδα τάξεων. Έχω αναφέρει ξανά τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν όλοι οι μαθητές σεβόμενοι τους κανόνες ψηφοφορίας και το πιο εντυπωσιακό με τα πρωτάκια , περήφανα να αποδεικνύουν πλέον την αξιοσύνη τους ως ώριμα μέλη της σχολικής  κοινότητας.
- Δεν ψηφίζω τον εαυτό μου, επιλέγω έργο και όχι πρόσωπο φίλο ή συγγενή, δεν διαφημίζω κανένα έργο και δεν φανερώνω την ψήφο μου πριν την ψηφοφορία , είναι κάποιοι από τους κανόνες που οι ψηφοφόροι θα πρέπει να τηρούν!

- Η τελική καταμέτρηση που έγινε μετά το τέλος της ψηφοφορίας ανέδειξε τους τρεις πρώτους κάθε ομάδας τάξεων ως εξής :

Α΄-Β΄-Γ΄τάξεις

1o Βραβείο στον Ερλ. Ε. -  μαθητή της Γ΄τάξης.


2ο  Βραβείο στον Ένκ. Ε.- μαθητή της Α΄τάξης


3ο Βραβείο στον Αντώνη Κ. - μαθητή της Γ΄τάξης



Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄τάξεις :

1ο Βραβείο στη Γ. Ν. - μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης


2ο Βραβείο στον Τ. Σ.- μαθητή της Ε΄τάξης


3ο Βραβείο και ισοψηφία της Ν.Γ.- μαθήτρια της ΣΤ΄τάξης και της Ρ. Κ.- μαθήτρια της Δ΄τάξης

 Ν.Γ.

 Ρ. Κ.


ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ 

A΄-Β΄-Γ΄ τάξεις :








































Δ΄-Β΄-Γ΄ τάξεις :



















Πηγή : 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...