16 Ιουν 2017

220 προϊόντα των Κυκλάδων προτεινόμενα από το δίκτυο Aegean Cuisine

Τα αποτελέσματα του Α’ κύκλου αξιολόγησης για τη δημιουργία μητρώου προϊόντων που παράγονται και τυποποιούνται στις Κυκλάδες και προτείνονται από το δίκτυο Aegean Cuisine, ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 7 Ιουνίου κατά την 1η Συνάντηση Παραγωγών & Εστιατόρων του Νομού Κυκλάδων που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων – στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου Aegean Cuisine – στη Σύρο με απευθείας διασύνδεση με τα γραφεία του σε Άνδρο, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη και Τήνο.
Σε αυτό τον πρώτο κύκλο εντάσσονται 220 προϊόντα από 38 παραγωγούς των Κυκλάδων, ενώ ο επόμενος κύκλος προγραμματίζεται για το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Ο κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης, μέλος της επταμελούς επιτροπής αξιολόγησης των προϊόντων, ανέλυσε τη διαδικασία αξιολόγησης και αναφέρθηκε στους βασικούς λόγους απόρριψης προϊόντων, ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις. Μέσα στις επόμενες ημέρες οι παραγωγοί που εντάσσονται με προϊόντα τους στο δίκτυο Aegean Cuisine θα λάβουν email με τη μακέτα σήμανσης προϊόντων “Aegean Cuisine Recommended” και τον συνοδευτικό οδηγό χρήσης του σήματος.
Ο κατάλογος των προϊόντων είναι διαθέσιμος εδώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εγκρίθηκαν όλα τα προϊόντα από Σαντορίνη που εστάλησαν για αξιολόγηση. Από τον κατάλογο όμως λείπουν χαρακτηριστικά τοπικά προϊόντα (φάβα, τοματοπολτός, κάπαρη κλπ) καθώς και τα κρασιά των περισσότερων οινοποιείων του νησιού που προφανώς θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν μετά τον νέο κύκλο αξιολόγησης.
Πηγή : http://atlantea.news

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...