18 Ιουν 2017

Σε ξενοδοχεία πολλών αστέρων το ενδιαφέρον ξένων κεφαλαίων

Πόλος έλξης αμερικανικών, αραβικών τουρκικών και άλλων ξένων κεφαλαίων έχει καταστεί ο ελληνικός τουριστικός προορισμός τα τελευταία χρόνια με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εντοπίζεται κυρίως σε ξενοδοχειακές μονάδες υψηλών κατηγοριών..........
H πιο πρόσφατη επενδυτική κίνηση έγινε την περασμένη Πέμπτη από την αμερικανική Hines που δραστηριοποιείται στον τομέα των επενδύσεων ακινήτων. Η Hines μέσω της ελεγχόμενης από αυτήν εταιρείας Sygrou 115 Hotel A.E. κατέθεσε τη μοναδική προσφορά (33,05 εκατ. ευρώ) στον πλειστηριασμό για το Αthens Ledra αποκτώντας την ξενοδοχειακή μονάδα. Η αμερικανική αλυσίδα αναμένεται να συνεργαστεί με τον τουριστικό επιχειρηματία Γιάννη Δασκαλαντωνάκη για τη λειτουργία του ξενοδοχείου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στον Αστέρα Βουλιαγμένης από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία Apollo Investment θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV.
Για την εξαγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ «συνασπίστηκαν» δύο κρατικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, ο τουρκικός όμιλος Dogus Group και άλλοι Αραβες επενδυτές. Ως επικρατέστερη επιλογή για τη διαχειριστική λειτουργία του συγκροτήματος προβάλλει η ξενοδοχειακή αλυσίδα Four Seasons. O όμιλος Dogus συμμετέχει με 50% και στο επιχειρηματικό σχήμα που αγόρασε το Hilton Αθηνών. To άλλο 50% ανήκει στην TEMEΣ, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Costa Navarino στην οποία από το 2014 έχει εισέλθει με μειοψηφικό ποσοστό ο επενδυτικός όμιλος Olayan.
Πάντως, ο όμιλος Dogus πριν από την είσοδό του στον χώρο των ξενοδοχείων είχε ήδη επενδύσει στην ελληνική τουριστική αγορά με συμμετοχές στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών Κέρκυρας και Λευκάδας. Τον Δεκέμβριο του 2016 εγκαινίασε την παρουσία του στην Ελλάδα και ο αμερικανικός ξενοδοχειακός όμιλος Wyndham Group Hotel, ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους στο κόσμο με χαρτοφυλάκιο 8.000 μονάδων σε 73 χώρες. Εχοντας ως συνεργάτη ανάπτυξης στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στα Βαλκάνια τη Zeus International έχει ανοίξει ήδη τρία ξενοδοχεία το Wyndham Grand Athens στην Αθήνα, καθώς και το Wyndham Loutraki Poseidon Resort και το Ramada Loutraki Poseidon Resort στο Λουτράκι. Επίσης, έχει προγραμματίσει να λειτουργήσει από του χρόνου μαζί με τη Zeus International το Ramada Plaza Attica Riviera και το Wyndham Garden Attica Riviera στην Αττική. Την επίσημη είσοδό του στην ελληνική αγορά έκανε πέρυσι και ο σαουδαραβικών συμφερόντων ξενοδοχειακός όμιλος Somewhere Hotels, ανοίγοντας στη Βουλιαγμένη την μπουτίκ μονάδα Somewhere Vouliagmeni.
Με αμερικανική ώθηση συνεχίζει τις επενδύσεις του ο ξενοδοχειακός όμιλος Sani - Ikos. Βασικοί μέτοχοι του ομίλου Sani - Ikos είναι οι κ. Σταύρος Ανδρεάδης και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Oaktree Capital Management, L.P., ενώ στο νέο σχήμα συμμετέχουν η Goldman Sachs Asset Management, η Hermes GPE καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού. Στις 30 Ιουνίου θα ανοίξει τις πύλες του το νέο 5 αστέρων ξενοδοχείο Sani Dunes του τουριστικού συγκροτήματος Sani Resort στη Χαλκιδική. Η νέα μονάδα δυναμικότητας 136 δωματίων κτίστηκε σε διάστημα μόλις 8 μηνών, που αποτελεί χρόνο-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 25 εκατ. ευρώ, χωρίς την αξία της γης. Ο ξενοδοχειακός όμιλος ολοκλήρωσε και την επένδυση ύψους 27 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Ιkos Oceania, επίσης, στη Χαλκιδική. Παράλληλα, ο όμιλος, υλοποιεί συνολικές επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ σε δύο ξενοδοχεία του στην Κέρκυρα και σε ένα στην Κω.
Εξάλλου, το 2018 θα επανέλθει στην Αθήνα και το βασικό ξενοδοχειακό σήμα της αμερικανικής αλυσίδας Μarriott Hotels. Ο όμιλος ξενοδοχείων Χανδρή συμφώνησε με τον αμερικανικό όμιλο για τη μετονομασία του ξενοδοχείου του Metropolitan στη Λεωφόρου Συγγρού σε Athens Marriott Hotel.
Πηγή: kathimerini.gr
Newsroom MykonosTicker     
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...