18 Ιουν 2017

Εκστρατεία για τον επαναπατρισμό της Αφροδίτης της Μήλου

Το concept της εφαρμογής συλλογής υπογραφών για τον επαναπατρισμό της Αφροδίτης της Μήλου

Καμπάνια για τη συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών με στόχο τη διεκδίκηση του επαναπατρισμού της Αφροδίτης της Μήλου στο νησί όπου βρέθηκε, ξεκίνησε ο δήμος Μήλου. Όπως επισήμανε σχετικά ο δήμαρχος Μήλου, Γεράσιμος Δαμουλάκης, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, στόχος είναι να γίνει ο επαναπατρισμός την ιστορική ημερομηνία 8 Απριλίου 2020 που θα έχουν συμπληρωθεί 200 χρόνια από την εύρεσή της. Κάλεσε δε όλους τους Κυκλαδίτες να συμπαρασταθούν σε αυτήν την προσπάθεια και να υπογράψουν στο www.takeaphroditehome.gr.

Το θέμα του επαναπατρισμού του αγάλματος μετά τη συλλογή των υπογραφών θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με πολλούς από τους ευρωβουλευτές να έχουν ήδη εκφραστεί θετικά για το θέμα, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μήλου.

Ο δήμος Μήλου έχει ήδη ξεκινήσει την ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου του σχολείου θηλέων μέσω ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο θα ονομαστεί "Το Σπίτι της Αφροδίτης", αφού σε αυτό όπως στοχεύει ο δήμος θα τοποθετηθεί το διάσημο μαρμάρινο άγαλμα που κοσμεί το Μουσείο του Λούβρου. 

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι μαρμάρινο άγαλμα, του τέλους ελληνιστικής - αρχών ρωμαϊκής εποχής (περί το 150 - 50 π.Χ.), το οποίο βρέθηκε, την άνοιξη του 1820, σε αγροτική περιοχή της Μήλου. 

Το άγαλμα βρέθηκε σε πάνω από 6 χωριστά κομμάτια και κατέληξε ένα χρόνο αργότερα στο Μουσείο του Λούβρου, όπου και εκτίθεται μέχρι σήμερα.

Ψήψισε εδώ για τον επαναπατρισμό της Αφροδίτης της Μήλου

Ακούστε τι είπε ο δήμαρχος Μήλου
Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...