15 Ιουν 2017

Ο Φ. Ζαννετίδης στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Tις προτάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσον αφορά το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, παρουσίασε στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος κατέθεσε και το σχετικό υπόμνημα.
Η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής συνεδρίασε χθες, Τετάρτη, με θέμα «Υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Περιφέρεια», παρόντος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου, ο οποίος κλήθηκε να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής και τους εκπροσώπους των Περιφερειών.
Εκτενής συζήτηση έγινε για την 2η προκήρυξη που πρόκειται να γίνει, σχετικά με τους νέους αγρότες. Ο κ. Ζαννετίδης ζήτησε η νέα προκήρυξη να δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους νέους αγρότες των νησιών να ωφεληθούν και προς αυτή την κατεύθυνση κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, με άξονα τη νησιωτικότητα και της ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου.
Αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης των αποφάσεων ασφάλισης στον ΟΓΑ με κίνδυνο να προκύψουν αποφάσεις απένταξης νέων αγροτών καθώς και στην απαίτηση του ΟΓΑ για αναδρομική καταβολή των εισφορών με έναρξη την αρχική τους αίτηση, ασχέτως αν δε είναι υπαίτιοι της καθυστέρησης ή της μη απάντησης στην αίτησή τους.
Όσον αφορά το Υπομέτρο του Προγράμματος για τα Σχέδια Βελτίωσης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, ο κ. Ζαννετίδης προτείνει να περιληφθούν εγγειοβελτιωτικά έργα γεωργικής εκμετάλλευσης (πχ αρδεύσεις), η δυνατότητα επενδύσεων σε μεταποίηση των προϊόντων της εκμετάλλευσης και η δυνατότητα χρηματοδότησης ποσοστού επί της αγοράς γεωργικής γης, που σήμερα δεν προβλέπονται.

Επισυνάπτεται το πλήρες υπόμνημα που ο Αντιπεριφερειάρχης κατέθεσε στην Επιτροπή



Σχετικά αρχεία: 
Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...