13 Ιουν 2017

Εκκρεμεί ο κανονισμός και η άδεια λειτουργίας

Σοβαρή εκκρεμότητα παραμένει μέχρι σήμερα η μη σύνταξη κι έγκριση κανονισμού λειτουργίας για το νέο τουριστικό καταφύγιο της περιοχής Λιβάδι Σερίφου, με τη Δημοτική Αρχή να μην έχει λάβει επιπλέον, ούτε την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας, αν και το έργο έχει προσωρινώς παραδοθεί.
Σε νέα κρούση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σερίφου κλήθηκε ξανά η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει για τα δύο θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του σύγχρονου τουριστικού καταφυγίου, για το οποίο υποστηρίζει πως, δεν πρέπει να δοθεί σε ιδιώτη, αλλά η λειτουργία του και το όφελος που θα αποφέρει αυτή, να οδηγείται αποκλειστικά στον Δήμο Σερίφου.
Επί του θέματος, ρωτήθηκε προκειμένου να δώσει απαντήσεις ο δήμαρχος, Αντώνης Αντωνάκης επιβεβαιώνοντας δημοσίως πως, μέχρι σήμερα δεν έχει “προχωρήσει” ο κανονισμός λειτουργίας, αλλά απαντώντας κατηγορηματικά, πως η λειτουργία του θα ακολουθήσει νομίμως σε προσεχές διάστημα, μέσω ανάθεσης – κατόπιν διαγωνισμού - της εν λόγω υπηρεσίας και όχι με δημοπρασία.
Τί μέλλει γενέσθαι(;)
Συγκεκριμένα, με επιστολή της, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης επισημαίνει πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει ενημερώσει “για την πρόοδο σχετικά με τη λειτουργία του νέου καταφυγίου τουριστικών σκαφών, το οποίο παρελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2016”. Μάλιστα εκ μέρους της, υπενθυμίζεται πως, ήδη ο Δήμος καταβάλλει ετησίως το προκαθορισμένο αντίτιμο των 3.500 ευρώ για τον χώρο, “περιμένοντας να ολοκληρωθεί το πλαίσιο λειτουργίας του”.
Στο πλαίσιο της ίδιας παρέμβασης δε, η Λαϊκή Συσπείρωση θίγει και το γεγονός πως, πέρυσι το καλοκαίρι, οπότε και παρέμενε εργοτάξιο ο εν λόγω χώρος, χρησιμοποιήθηκε ως χώρος στάθμευσης, σενάριο... που όπως εξηγεί η αντιπολίτευση, αν εξακολουθήσει και φέτος να εφαρμόζεται..., θα εγείρει ανησυχία αφού άνευ κανονισμού, ο Λιμενάρχης “δεν μπορεί να εφαρμόσει το νόμο”.

Προχωρούν οι διαδικασίες”, άγνωστος ο χρόνος ρύθμισης των εκκρεμοτήτων
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σερίφου κληθείς να δώσει σαφείς απαντήσεις για τον χρόνο προώθησης και ολοκλήρωσης των απαιτούμενων προϋποθέσεων λειτουργίας, υπήρξε συγκεκριμένος, χωρίς όμως να προσδιορίζει τη χρονική έκβαση σε επίπεδο αποτελέσματος. “Το καταφύγιο ολοκληρώθηκε πέρυσι. Κατά τη διάρκεια του περυσινού καλοκαιριού ήταν εργοταξιακός χώρος κι ανέβαιναν τα οχήματα. Αυτή τη στιγμή το έχουμε παραλάβει εμείς για προσωρινή χρήση. Όμως δεν έχουμε προχωρήσει σε παροχή νερού και ρεύματος για να μην χρησιμοποιείται, αφού δεν έχουμε ακόμη άδεια λειτουργίας ούτε και κανονισμό λειτουργίας” ανέφερε αρχικά ο ίδιος, λέγοντας γενικόλογα πως, η απαιτούμενη αδειοδότηση και ο κανονισμός είναι “διαδικασίες που προχωρούν”, αφού όπως υποστήριξε, “Έχουμε κάνει το αίτημα για την αδειοδότησή του στο αρμόδιο Υπουργείο και προχωράμε”. Στην επίμονη ερώτηση σχετικά με τον χρόνο κατάθεσης προς το δημοτικό συμβούλιο του κανονισμού λειτουργίας, ο κ. Αντωνάκης σημείωσε πως, “Δε θέλω να πω κάτι συγκεκριμένο” διαβεβαιώνοντας παρακάτω, πως, φέτος, αυτός ο χώρος “δεν θα χρησιμοποιηθεί για στάθμευση”.
Σε ιδιώτη(;)
Με φόντο την έντονη κι επαναλαμβανόμενη κριτική της αντιπολίτευσης προς τη Δημοτική Αρχή, στην οποία και χρεώνει πρόθεση προώθησης του τουριστικού καταφυγίου σε ιδιώτη, ο δήμαρχος ερωτηθείς να απαντήσει, σχολίασε αρνητικά. “Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει. Ότι η διαδικασία θα είναι ως εξής: Εμείς θα αναθέσουμε σε ένα άτομο με σχέση παροχής υπηρεσιών να το λειτουργεί και τα χρήματα θα έρχονται σε εμάς. Αυτός θα αμείβεται γι αυτήν την εργασία. Δεν θα το δημοπρατήσουμε να δοθεί σε ιδιώτη. Θα είναι με μορφή παροχής υπηρεσίας” τόνισε κατηγορηματικά.
Μάλιστα, παρενθετικά θέλησε να υπενθυμίσει πως, σήμερα, το μοναδικό κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο Δήμος είναι το αντίτιμο για την παραχώρηση του χώρου (απόφαση από το 2009), το ύψος του οποίου ανέρχεται ετησίως σε 3.500 ευρώ. “Δηλαδή από το 2009 έως σήμερα καταβάλλουμε ένα αντίτιμο, έναντι της παραχωρήσεως” ανέφερε χαρακτηριστικά, κλείνοντας την ενημέρωσή του και τονίζοντας πως, πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η λειτουργία του καταφυγίου να επιτευχθεί όσο γίνεται πιο σύντομα. “Βεβαίως και πρόθεσή μας είναι να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τον τρόπο που ανέφερα. Ο διαγωνισμός στη Διαύγεια και όποιος θέλει συμμετέχει. Η οριστική παραλαβή του έργου γίνεται μετά τη συμπλήρωση του 15μηνου. Άρα, απομένει χρόνος” ανέφερε, καταλήγοντας με ένα σχόλιο για την κριτική που αναπτύσσει κατά της Δημοτικής Αρχής, η Λαϊκή Συσπείρωση. “Η Δημοτική Αρχή κρίνεται από το έργο της που είναι η κατασκευή του καταφυγίου σε πρώτη φάση και η αντιπολίτευση κρίνεται από τις παρατηρήσεις που κάνει προς τη Δημοτική Αρχή. Είναι διαφορετική η φιλοσοφία και η προσέγγιση των πραγμάτων”.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...