17 Ιουν 2017

«Γιατί να μην παντρευτούμε στην Σέριφο;»

Λιμάνι Σερίφου
Ο ήλιος, ο πανέμορφος λευκός οικισμός της Χώρας σκαρφαλωμένος στα βράχια και οι πανέμορφες παραλίες με τη χρυσή άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού μας  συνθέτουν ένα τοπίο άγριας και απαράμιλλης ομορφιάς, το κατάλληλο σκηνικό για να τελέσετε τον γάμο σας. Αυτοί είναι και οι λόγοι άλλωστε που συναινούν στο να μπορέσει να καταστεί η Σέριφος  χώρος  προορισμός για  ζευγάρια από όλη την υφήλιο.
 βαγιά
 Πράγματι, όσο και να ψάξετε δεν υπάρχει άλλο μέρος στη γη κατάλληλο, για να γιορτάσετε την κορύφωση της αγάπης σας. Θα αισθανθείτε ότι ζείτε ένα παραμύθι.

Επί σειρά ετών οι έλληνες μελλόνυμφοι αδυνατούσαν να «απελευθερωθούν» από τα ασφυκτικά στερεότυπα του μεγάλου, παραδοσιακού γάμου στην εκκλησία της γειτονιάς τους. Και όμως, εν έτει 2017 (και ελέω οικονομικής κρίσης) όλα τίθενται υπό αμφισβήτηση, ακόμη και οι γαμήλιες τελετές!  

Ψιλή Αμμος
«Είναι κρίμα να ξοδεύεις υπέρογκα ποσά για καλεσμένους που στην πραγματικότητα γνωρίζεις ελάχιστα και έχεις καλέσει από απλή “κοινωνική υποχρέωση”. Αντιθέτως, αν ο γάμος γίνει σε νησί, το δίλημμα εξαλείφεται αυτομάτως. Είναι μια πρωτοποριακή προσέγγιση στο θέμα του γάμου, που ήταν καιρός να έλθει και στην Ελλάδα» 

Σκοπιανή
«Θα έλθουν μόνο όσοι πραγματικά επιθυμούν να είναι δίπλα μας σε αυτό το σημαντικό γεγονός. Ετσι και το κόστος μειώνεται και η εμπειρία θα είναι κάτι που θα θυμόμαστε για μια ολόκληρη ζωή»

 «Σε αντίθεση με αυτό που πολλοί πιστεύουν,οι ξένοι που έρχονται στα νησιά μας για να παντρευτούν δεν ανήκουν σε μια ιδιαίτερα ευνοημένη τάξη πλουσίων.Αντιθέτως,ο βασικός παράγοντας που αυξάνει το κόστος μιας τελετής είναι οι καλεσμένοι - και αυτοί ακριβώς είναι που λείπουν στα ελληνικά νησιά!

 «Στην Βρετανία  φημίζονται για τις μεγάλες τελετές, με τους εκατοντάδες καλεσμένους, που απαιτούν προετοιμασία μηνών γεμάτων άγχος. Καταλήγουν να περνούν περισσότερο χρόνο φροντίζοντας για τους καλεσμένους παρά απολαμβάνοντας την πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής τους »

Μεταλλεία Σερίφου
 Η ελληνική πραγματικότητα- αν μη τι άλλο-  έχει δώσει πλούσια παραδείγματα ακριβώς του τύπου γάμου που το νεαρό ζευγάρι ήθελε να αποφύγει.
«Πολλοί Ευρωπαιοι η Αμερικάνοι σκέφτονται  να μετατρέψουν τον γάμο τους σε ένα υπέροχο ταξίδι, μια εμπειρία που θα απολαυσουν από την αρχή ως το τέλος,με λίγους συγγενείς και φίλους σε έναν μαγευτικό τόπο»γιατί όχι στο νησί μας

Χώρα 
Ετσι ένας “ονειρεμένος” γάμος στη Σαντορίνη, στην Σέριφο ή στη Ρόδο καταλήγει παραδόξως να αποτελεί τη φθηνότερη επιλογή.Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης ο κύκλος εργασιών μας αυξήθηκε κατά 30%!» σχολιάζει στο «Βήμα» η κυρία Λίλα Κωνσταντινίδου διευθύντρια της εταιρείας «Ηλιότοπος».

Διοργανώνοντας περίπου 200 γάμους τη σεζόν,από το Ιόνιο και τις Κυκλάδες ως την Κρήτη,την Πελοπόννησο και τον Σαρωνικό,η εταιρεία της έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια και σε πολλά διαφορετικά τελετουργικά: ορθόδοξος,καθολικός,πολιτικός, εβραϊκός,ακόμη και...ινδουιστικός γάμος με φόντο το γαλάζιο αποτελεί τμήμα του ιδιόμορφου «ρεπερτορίου» της.

Πάνω Πιάτσα 
Ποιος άλλωστε δεν θα ήθελε να ενωθεί «εις σάρκαν μία» με τον άνθρωπο της ζωής του στις μαγευτικές  παραλίες με τα μικροσκοπικά εκκλησάκια στην άκρη του νερού ή στην κορυφή του Κάστρου  της Σερίφου;

Όρμος βαγιά
 Είναι επίσης καλό να γνωρίζετε ότι οι ελληνικοί ορθόδοξοι γάμοι μπορούν να λάβουν χώρα σε οποιαδήποτε εκκλησία, ενώ οι Καθολικοί γάμοι πραγματοποιούνται σε πόλεις με καθολική εκκλησία. Η Σέριφος δεν έχει καθολικές εκκλησίες θεωρείτε δε ενα Αμιγώς ορθόδοξο νησί  Σε περίπτωση που επιλέξετε το πανέμορφο νησί της Σερίφου πρέπει να μεριμνήσετε να κλείσετε εκκλησία αρκετό καιρό πριν, παρότι 116 εκκλησίες και παρεκκλήσια με γαλάζιο η λευκό τρούλο σκαλισμένα δεσπόζουν μεγαλόπρεπα στα πιο απίθανα σημεία του νησιού.
Κόλπος Καδένα 
Κατά τη διαδικασία επιλογής θα πρέπει να έχετε κατά νου ορισμένες παραμέτρους. Καταρχήν, εσείς που πρόκειται να παντρευτείτε με πολιτικό γάμο θα παρατηρήσετε ότι οι πολιτικοί γάμοι μπορούν να οργανωθούν οπουδήποτε επιθυμείτε: σε ένα ξενοδοχείο, σε έναν κήπο κλπ.

 Όρμος βαγιά
Φανταστείτε τον εαυτό σας να δίνει όρκους στο εκπληκτικό σκηνικό του ηλιοβασιλέματος και πάνω στο κύμα  στην πανέμορφη παραλία της Βαγιάς όπως βλεπετε και στις φωτο της ανάρτησης  ή έναν γάμο χωρίς παπούτσια στην παραλία της Ψιλής Αμμου ή στη Μητρόπολη του Αγίου Αθανασίου στην Πιάτσα  η στην Παναγία την Σκοπιανή  στον Καλίτσο . 


Όρμος βαγιά
Ή μήπως κάτι πιο ρομαντικό; Ανταλλαγή όρκων στην βραβευμένη και ξακουστή Ψιλή Αμμο   και έπειτα δεξίωση σε έναν πολυτελή χώρο στην άκρη του βράχου με θέα τα νερά του Αιγαίου. Οι ευκαιρίες για να ζήσετε το όνειρο είναι πολλές, η καθεμία πιο όμορφη από την άλλη. Μερικά ζευγάρια πάλι μπορεί να επιλέξουν έναν στύλ αρκετά διαφορετικό και ασυνήθιστο.

 Γάνεμα 
«Πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με αυτό το κομάτι του τουριστικού προιόντος να βρεθούν νέα παιδια με όρεξη για δουλειά και φαντασία να φτιάξουν μικρές εταιρείες να διαμορφώσουν “πακέτα γάμων”, τα οποία να περιέχουν όχι μόνο την τελετή και το ρομαντικό δείπνο, αλλά και κάθε είδους υπηρεσίες, όπως ζωντανή μουσική και χορευτές ελληνικών χορών, φωτογράφους, κάμεραμεν, μάρτυρες για όσους παντρεύονται χωρίς παρουσία τρίτων, ιδιωτικό σκάφος για ρομαντική κρουαζιέρα για δύο,ακόμη και... γαϊδουράκια για την “παραδοσιακή” μεταφορά των μελλονύμφων στην εκκλησία!»
 Οι έμπειροι σχεδιαστές γάμου λείπουν απο το νησί και αν υπαρχουν ειναι μετρημενοι στα δάχτυλα του ενός χεριου ικανοι   να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε επιθυμία φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια που απαιτείται για τη μεγάλη ημέρα των πελατών τους , μία μέρα που θα έχουν στην καρδιά τους για όλη τους τη ζωή. 

Όρμος βαγιά
  Με e-mail θα γίνονται οι μαραθώνιες επικοινωνίες ανάμεσα στους διοργανωτές και στους μελλονύμφους για όλες τις λεπτομέρειες, ενώ σε ιστοσελίδες θα αναρτάται το «e-άλμπουμ» με όλες τις φωτογραφίες του γάμου- τα πάλαι ποτέ χάρτινα άλμπουμ θεωρούνται πλέον ξεπερασμένα. Βρέθηκε λύση άλ λωστε, ακόμη και για την κατάκοιτη γιαγιά στο Χιούστον του Τέξας, που δεν μπορεί να ταξιδέψει ως τη μακρινή Ελλάδα για τον γάμο του μονάκριβου εγγονού της: διαδικτυακή απευθείας μετάδοση του γάμου ώστε να νιώσει... σαν να είναι εκεί!


Όρμος βαγιά
 
 Όλες οι παραπάνω διαδικασίες δρομολογήθηκαν επιτυχώς πια και το επόμενο ζήτημα που ανακύπτει είναι το γαμήλιο ταξίδι! Δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη! Βρίσκεστε στον καλύτερο προορισμό του κόσμου!
Το ραντεβού δόθηκε και εσείς δεν έχετε παρά να παρευρεθείτε σε ένα απο τους επίγειους παράδεισους  των ελληνικών νησιών την Σέριφο για το χαρμόσυνο γεγονός…

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...