29 Ιουν 2018

Ένωση Συνεταιρισμών Νήσων Κυκλάδων & Αργοσαρωνικού: Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για το θέμα του παστουρώματος & την επιβολή προστίμων

ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 27/6/2018 Α.Π:84 . 

ΠΡΟΣ Συνεταιρισμούς
 – Μέλη μας 
ΚΟΙΝ: Δήμους Κυκλάδων – Γραφείο Δημάρχων

ΘΕΜΑ: «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΑΣΤΟΥΡΩΜΑΤΟΣ» .

 Τη Δευτέρα 25/06/2018 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ με Υπηρεσιακούς παράγοντες και Βουλευτή Κυκλάδων μετά από πρόσκληση του Γενικού Διευθυντή και του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη. 

 Αισθητή είχε κάνει την παρουσία του με κατάθεση φακέλου με απόφαση Δημοτικών Συμβουλίων 5 νησιών των Κυκλάδων και Π.Δ.Σ Συνεταιρισμών της Ένωσης στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο στη Νάξο ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Ευστράτιος Βασάλος με το τεράστιο θέμα του παστουρώματος των παραγωγικών ζώων και την επιβολή προστίμων. Στη σύσκεψη συμμετείχε η Πρόεδρος της Ένωσης, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης και του Α.Σ. Σίφνου και ο Πρόεδρος του ΑΜΣ Κιμώλου. 

 Πραγματοποιήθηκε ευρεία συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος και πήραμε τη διαβεβαίωση από όλους τους Υπηρεσιακούς ότι εντός των ημερών θα εκδοθεί εγκύκλιος, η οποία θα σταλεί σε όλα τα αρμόδια όργανα, ότι η ήπια μορφή περίδεσης των παραγωγικών ζώων δεν αποτελεί κακοποίηση και δεν συντρέχει λόγος επιβολής προστίμων. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι το Υπουργείο αναμένει εντός των ημερών το πόρισμα από έγκριτους κτηνιάτρους του Υπουργείου, το οποίο θα αποσαφηνίζει στην κείμενη Νομοθεσία τι ακριβώς σημαίνει κακοποίηση. Για οτιδήποτε νεότερο επί της εξέλιξης της συνάντησης αυτής θα ενημερωθείτε άμεσα. .
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 

Πηγή :http://sifnaiko-fos.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...