23 Ιουν 2018

Θετικός ο απολογισμός της επίσκεψης Λεονταρίτη στη Σαντορίνη

Την ικανοποίησή του τόσο για την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε, όσο και για το αποτέλεσμα των επαφών του στη Σαντορίνη εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι «η άριστη συνεργασία του νέου διοικητικού σχήματος της Περιφέρειας θα συνεχιστεί και στο μέλλον, με γνώμονα πάντοτε την ανάπτυξη του νησιού». 

 Προαναγγέλλοντας νέα επίσκεψή του στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο κ. Λεονταρίτης (που πλέον είναι και πολιτικός προϊστάμενος της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας) εκτίμησε ότι η τωρινή, τριήμερη επίσκεψη του είχε θετικό πρόσημο, καθώς «δρομολογήθηκαν λύσεις» για σοβαρά θέματα που απασχολούν το νησί, μετά από τις συναντήσεις που έγιναν με τοπικούς φορείς. 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, αποφασίστηκαν άμεσα: 

*Η επανεκκίνηση των ελέγχων από τα μεικτά κλιμάκια για την πάταξη του παραεμπορίου.

 *Η εντατικοποίηση των ελέγχων από το Τμήμα Μεταφορών της Π.Ε. Θήρας για την αντιμετώπιση του παράνομου μεταφορικού έργου.

 *Η άμεση έναρξη των ελέγχων από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εξακρίβωση της ποιότητας των προϊόντων προς τους καταναλωτές. 

Επίσης, ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στην επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νησί και συμφωνήθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα για το κυκλοφοριακό έργο του Κ.Τ.Ε.Λ, με κυριότερα την καθιέρωση στάσης των λεωφορείων έξω από το Νοσοκομείο Θήρας για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού και την άμεση έναρξη σύνδεσης νέα δρομολογιακής γραμμής που θα συνδέει το λιμάνι του Αθηνιού με τη Μεσαριά και την Περίσσα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λεονταρίτης (ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών - Επικοινωνιών και Ακτοπλοΐας Γιάννη Μαργαρίτη), παρέστη σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού, είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους στην Π.Ε. Θήρας, ενώ ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις στο Επαρχείο με τον δήμαρχο κ. Ζώρζο, τον αντιδήμαρχο κ. Κυριαζή, τον επικεφαλής και μέλη της Δημοτικής Παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο κ. Σιγάλα, τον πρόεδρο της Δημοτικής Υπηρεσίας Ύδρευσης κ. Καφιέρη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Σιγάλα, τον Αστυνομικό Διοικητή κ. Μπαλατζάρα, τον Λιμενάρχη Θήρας κ. Βαρελά, τον πρόεδρο και τα μέλη του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου κ. Νομικό, του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σαντορίνης κ. Λιγνό, του Σωματείου Επαγγελματιών Ταξί κ. Πελεκάνο, του Κ.Τ.Ε.Λ. κ. Καραμολέγκο, του Συλλόγου Στήριξης Κέντρου Υγείας - Νοσοκομείου Θήρας κα Πετίνη και του Συλλόγου Αλιέων κ. Πρέκα 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...