30 Ιουν 2018

7η Γιορτή Φάβας στη Σχοινούσα

Στην κεντρική πλατεία «Ντόλλι Μωνουρί» της Σχοινούσας ξεκίνησε χθές το απόγευμα στις 19:00 η 7η Γιορτή Φάβας, την οποία διοργανώνουν ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών , ο Σύλλογος Νέων Σχοινούσας και ο ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α, με την υποστήριξη των παραγωγών φάβας, των επιχειρηματιών του νησιού και της δημοτικής κοινότητας Σχοινούσας. 

 Οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη φάβα και την αγροτική ζωή στο νησί, μαγείρεμα φάβας και γευστικές δοκιμές, παρουσίαση πρωτότυπων συνταγών με φάβα από νέους μάγειρες, καθώς και την προβολή της ταινίας «Πειρατές της Σχοινούσας» (PiratesofSchinoussa)με πρωταγωνιστές τα παιδιά του νησιού, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Θεοδοσίας Παπαδοπούλου.

 Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ζωντανή μουσική από τοπικούς οργανοπαίχτες, καλώντας όλον τον κόσμο να χορέψει στους νησιωτικούς ρυθμούς τους. Αύριο Σάββατο, η δράση θα μεταφερθεί στον περίβολο του Πολιτιστικού κέντρου του Συλλόγου Νέων Σχοινούσας και στο Αλώνι του «Μονού». 

Εκεί, στις 21:00, οι παραγωγοί του νησιού θα παρουσιάσουν αναλυτικά όλη την παραγωγική διαδικασία και μισή ώρα αργότερα, θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τις χορευτικές ομάδες της Σχοινούσας και της Αμοργού (Σύλλογος Πολιτισμού και Τέχνης «Σημωνίδης»). 

Μετά τα χορευτικά, θα διατεθούν στους παριστάμενους άφθονοι ψαρομεζέδες, κρασί, αναψυκτικά και φυσικά φάβα, ώστε να... πάρουν δυνάμεις για το νησιώτικο γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη, την Ιωάννα Χρυσανθακοπούλου, τον Παναγιώτη Βέργο, τον Αργύρη Ψαθά, τον Γιακουμή και τον Γιώργο Γαβρά. 

Περισσότερες πληροφορίες: Νίκος Νομικός (πρόεδρος του Συλλόγου Σχοινουσιωτών - sxoinousa.syllogos@gmail.com και 6942672658) και Λίλα Κλαουδάτου (πρόεδρος του Συλλόγου Νέων - 6983979039). 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...