12 Ιουν 2018

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου Πρόσκληση για προτάσεις χρηματοδοτήσεων για τα Πολυδύναμα Κέντρα

Mε σκοπό την χρηματοδότηση της λειτουργίας κοινωνικών δομών, όπως Πολυδύναμα Κέντρα και Κινητές Μονάδες, που παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης, και θεραπείας των εξαρτήσεων, καθώς και κοινωνικής επανένταξης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει πρόσκληση με τίτλο «Δράσεις για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων στην κοινότητα» για την υποβολή προτάσεων έργων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020». 

 Δυνητικοί δικαιούχοι της παραπάνω πρόσκλησης, συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 882.400 €, είναι οι Εποπτευόμενοι φορείς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ από το Υπουργείο Υγείας, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν προτάσεις έργων προς ένταξη και χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης - Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 

 Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης, αφορούν την παροχή υπηρεσιών που καλύπτουν και τους τρεις πυλώνες παρέμβασης: την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη, δίνοντας παράλληλα έμφαση στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από τη χρήση ουσιών, αλλά και στην αντιμετώπιση επιμέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα. 

Σύμφωνα με την Εθνική Στρατηγική Υγείας για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται μέσω Πολυδύναμων Κέντρων και Κινητών Μονάδων, των οποίων η στελέχωση και λειτουργία χρηματοδοτείται μέχρι του μέγιστου χρονικού διαστήματος των 24 μηνών.

 Οι δομές αυτές παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης σε όλες τις επιμέρους ομάδες εξαρτημένων ατόμων, ανάλογα με τις ανάγκες τους (εξαρτημένους από ναρκωτικά, περιστασιακούς χρήστες, χρήστες αλκοόλ, άτομα με διπλή διάγνωση) και θα παραπέμπουν σε πιο εξειδικευμένες δομές, εφόσον κρίνεται αναγκαίο. 

Όλες οι νέες υπηρεσίες θα λειτουργούν σε δίκτυο με τις υφιστάμενες δομές κατά των εξαρτήσεων σε περιφερειακό επίπεδο και με τις υπόλοιπες δομές υγείας/κοινωνικής φροντίδας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, Κοινωνικά Ιατρεία κ.α). 

Οι ωφελούμενοι της παρέμβασης θα είναι 50 άτομα. 

 Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 15.06.2018 και λήξης η 31.09.2018 Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ – ΕΣΠΑ 2014 - 2020 

Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...