19 Ιουν 2018

«Καράβια που δεν φοβήθηκαν» • Εγκαίνια Κυρά Σοφίας

Η «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» σε συνεργασία με την εικαστικό Χριστιάννα Οικονόμου, την κοινότητα Κουφονησίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του νησιού «Κέρος», σας προσκαλούν στα εγκαίνια και στην παρουσίαση του προγράμματος «Καράβια που δεν φοβήθηκαν». 

Απευθυνόμενη στο ευρύ Ελληνικό κοινό, που αγαπάει την Ελλάδα, την παράδοση, την τέχνη και την θάλασσα, η εικαστικός ξεκίνησε αυτό το πρόγραμμα αναπαλαίωσης μέσω της τέχνης ενός εγκαταλειμένου, παραδοσιακού καϊκιού το 2016 στις Μικρές Κυκλάδες. 

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου, του "Μικρού Ηλία" στη Σχοινούσα και στη συνέχεια του δεύτερου του "Καπετάν Γιάννη" στην Ηρακλειά, έβαλε πλώρη για το Κουφονήσι όπου έδωσε πάλι ζωή στην «Κυρά Σοφία».

 Η ιστορική λάτζα του νησιού μετράει φέτος 100 χρόνια ζωής και η προσφορά της στο νησί ήταν μεγάλη ! 

Σκοπός του εγχειρίματος αυτού είναι να διευρυνθεί το μήνυμα γύρω από την διάσωση ελληνικών παραδοσιακών τεχνικών στην Ε.Ε. Στόχος δεν είναι η επαναλειτουργία και πρακτική χρήση του σκαριού αυτού αλλά η επαναπροσδιόρησή του και ο μη συμβατικός τρόπος χρήσης του, στη στεριά αυτή τη φορά, ως έργο τέχνης. 

 Η Οικονόμου έχοντας βαθιά αγάπη για τις παραδοσιακές τεχνικές της Ελλάδας και χρησιμοποιώντας ως κινητήριο δύναμη το παρελθόν και τη μνήμη στη δουλειά της, αποσκοπεί στην διεύρυνση του project αυτού και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων με επόμενο λιμάνι αυτό της Δονούσας έτσι ώστε ακόμη και με αυτόν τον ενναλακτικό τρόπο να σωθούν για τις επόμενες γενιές αυτά τα κειμήλια. 

 Το πρόγραμμα του Πολιτισμού της Άγονης Γραμμή Γόνιμης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Χορηγός: Οικογένεια Παπαδέλου Μέγας Υποστηρικτής: Blue Star Ferries, Skopelitis Express & KRAFT paints 

 *** 
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΪΚΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΒΙΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΜΑ !!! Βιολί: Γιακουμής Γαβράς Λαούτο: Μανώλης Νομικός 

Πηγή : https://www.facebook.com/christianna.economou

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...