19 Ιουν 2018

Ξεκινά η κατασκευή των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Φολεγάνδρου

Στο στάδιο της υλοποίησης περνά το σημαντικό έργο «Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Χώρας-Αγκάλη-Άνω Μεριάς» στη Φολέγανδρο, μετά την προέγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης στον ανάδοχο.

 Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 537.000 ευρώ έχει ενταχθεί με απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως φορέας υλοποίησης, ανέλαβε τόσο την ωρίμανση, όσο και κατασκευή του, μετά από Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Φολεγάνδρου. 

 Πού αποσκοπεί το έργο - Τι περιλαμβάνει 

Το έργο «Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Χώρας – Αγκάλη – Άνω Μεριάς Φολεγάνδρου» αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των οικισμών Αγκάλης και Άνω Μεριάς.

 Η ενοποίηση του δικτύου ύδρευσης των δύο οικισμών με τους οικισμούς της Χώρας και κατ’ επέκταση και του Καραβοστάση, με κλειστούς αγωγούς συνολικού μήκους 5.317 μέτρων, θα τους δώσει τη δυνατότητα να υδροδοτηθούν από τις δύο υφιστάμενες μονάδες αφαλάτωσης, οι οποίες βρίσκονται στον Καραβοστάση, αποκτώντας έτσι σταθερή ποσότητα και ποιότητα παρεχόμενου νερού, ενώ παράλληλα θα οδηγήσει στην ορθολογική διαχείριση και στη μείωση των απωλειών του δικτύου.

 Το υπόγειο δίκτυο κλειστών αγωγών ύδρευσης, ξεκινά από την υφιστάμενη δεξαμενή της Χώρας (θέση ελικοδρομίου) και ακολουθώντας τη διαδρομή του οδικού δικτύου προς τον οικισμό της Αγκάλης, τροφοδοτεί την υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού και καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού της Άνω Μεριάς. 

Προβλέπεται επίσης η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου ύδρευσης

Ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός από τις βελτιωμένες υπηρεσίες ύδρευσης είναι 765 άτομα. Πηγή :http://www.naxostimes.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...