12 Ιουν 2018

Κυκλάδες: 63 περιοχές και οικισμοί που αποκτούν πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα

Δονούσα, Μουτσούνα, Σκαδό, Δανακός, Πάνερμος, Μέλανες, Εγγαρές, Γαλήνη, Κυνίδαρος, Ποταμιά, Θολάρια (Αμοργός), Αθηνιό (Σαντορίνη), Κίμωλος, Κύθνος, Πάνορμος (Τήνος) ... Το ξέρατε ότι αυτές οι περιοχές ουσιαστικά δεν καλύπτονται όσον αφορά το τηλεοπτικό σήμα; Κι όμως ισχύει... 

Και αναδείχτηκε μέσα από την δημόσια διαβούλεση που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα (04/06) ώστε να έχει την ακριβή εικόνα η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομίων (ΓΓΤΤ) ενόψει του ... 21ου αιώνα. 

 Συνολικά είναι 63 οι περιοχές που έχουν καταγραφεί στις Κυκλάδες όπως βλέπετε και στον σχετικό πίνακα και πλέον έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες από τους δήμους για το τι πρέπει να γίνει ώστε οι δημότες των περιοχών αυτών να προχωρήσουν στην ένταξή τους στο εν λόγω πρόγραμμα.

 Βασικά η πρώτη ενημέρωση έγινε από το Δήμο Θήρας και αναμένεται να ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι στο άμεσο μέλλον. Ας δούμε τι αναφέρει σχετικά η ανακοίνωση από τον Δήμο Θήρας που τονίζει : 

 "Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ), στο πλαίσιο σχεδιασμού και υλοποίησης του έργου: «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός κάλυψης της ελληνικής Επικράτειας στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας» ολοκλήρωσε τον κατάλογο των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης («λευκές περιοχές») της ελληνικής Επικράτειας που συμμετέχουν σε αυτό. 

Ο εν λόγω κατάλογος αποτελεί το Παράρτημα του προωθούμενου σχεδίου νόμου που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τη ΓΓΤΤ από την 23η/02/2018 μέχρι και την 09η/03/2018. 

 Ο κατάλογος των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης αποτελείται από δύο μέρη. Στο Α΄ Μέρος αναφέρονται οι περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης που εντάσσονται άμεσα στο έργο και δύνανται να επιχορηγηθούν με την έναρξη της υλοποίησής του, ενώ στο Β’ μέρος εντάσσονται εκείνες που δύνανται να υπαχθούν. 

 Σε κάθε περίπτωση, η ΓΓΤΤ διασφαλίζει ότι η διαμόρφωση του καταλόγου είναι και θα παραμείνει μια ανοιχτή διαδικασία, η οποία δύναται να οδηγήσει στην τροποποίηση/επικαιροποίηση του καταλόγου με σκοπό την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των εκάστοτε οικισμών και την προσαρμογή στις νέες εξελίξεις. 

 Για τον παραπάνω λόγο ο Δήμος Θήρας καλεί τους πολίτες που διαμένουν σε περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης να το δηλώσουν το συντομότερο δυνατόν". Ακολουθεί ο κατάλογος των περιοχών που έχει καταγραφεί απουσία ... τηλεοπτικού σήματος 

Σημειώνεται ότι ο ακριβής προσδιορισμός του συνόλου των «λευκών περιοχών» της χώρας και η κατάρτιση του σχετικού καταλόγου αποτέλεσε μια ιδιαίτερα επίπονη και απαιτητική εργασία, τόσο λόγω του πλήθους των προς αξιολόγηση οικισμών (13.354 οικισμοί) όσο και λόγω του ιδιαίτερου γεωγραφικού ανάγλυφου που παρουσιάζει η χώρα μας (πληθώρα μικρών και απομακρυσμένων ορεινών και νησιωτικών οικισμών με διάσπαρτο αριθμό μόνιμων κατοίκων σε συνδυασμό με τη δυσκολία διάδοσης των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων για την επίτευξη κάλυψης). 

 Για την ορθή και αποτελεσματική ολοκλήρωση του εγχειρήματος χρησιμοποιήθηκαν τόσο συμπεράσματα θεωρητικών μελετών όσο και πραγματικά δεδομένα που αφορούν στην πληθυσμιακή κάλυψη του επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. Πιο συγκεκριμένα, βάσεις του εγχειρήματος αποτέλεσαν κυρίως: 

α) οι μετρήσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε σχεδόν τέσσερις χιλιάδες (3.892) οικισμούς της χώρας 

και β) η «Μελέτη Εκτίμησης της Πληθυσμιακής Κάλυψης της Επίγειας Ψηφιακής Τηλεόρασης» του Εργαστηρίου Ασυρμάτου & Επικοινωνίας Μεγάλων Αποστάσεων του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). 

Η εν λόγω μελέτη εφάρμοσε σχετικές συστάσεις και τεχνικές αναφορές των αρμόδιων διεθνών οργανισμών στο βελτιωμένο σχέδιο Χάρτη Συχνοτήτων (τροποποίηση ΚΥΑ 42800/2012), που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ άμεσα. 

 Παράλληλα, όπου αυτό κατέστη αναγκαίο, ελήφθη υπόψη και αξιολογήθηκε κάθε άλλη διαθέσιμη πηγή που αφορούσε στην πληθυσμιακή κάλυψη του επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε επιμέρους οικισμούς της χώρας (π.χ. επιστολές Δήμων, Βουλευτών, πολιτών κ.α.). 
Νερά,τα
ΑΜΟΡΓΟΥ
Βιόκαστρο μικρό,το (νησίς)
ΑΜΟΡΓΟΥ
Δονούσα,η
ΔΟΝΟΥΣΗΣ
Καλοταρίτισσα,η
ΔΟΝΟΥΣΗΣ
Στρογγυλή,η (νησίς) (Δ.Κ. Δονούσης)
ΔΟΝΟΥΣΗΣ
Μουτσούνα,η
ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
Σκαδόν,το
ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
Κεραμωτή,η
ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
Αζάλας,ο
ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
Λυγαρίδια,τα
ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
Πάνερμος,ο
ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
Μέλανες,οι
ΝΑΞΟΥ
Κινίδαρος,ο
ΝΑΞΟΥ
Εγγαραί,αι
ΝΑΞΟΥ
Άνω Ποταμιά,η
ΝΑΞΟΥ
Κάτω Ποταμιά,η
ΝΑΞΟΥ
Μέση Ποταμιά,η
ΝΑΞΟΥ
Κάτω Κουφονήσιον,το (νησίς)
ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΩΝ
Γαλήνη,η
ΝΑΞΟΥ
Παραλία Θολαρίων,η
ΑΜΟΡΓΟΥ
Δανακός,ο
ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
Κλειδώ,η
ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ
Ψάθη,η
ΚΙΜΩΛΟΥ

Πολύαιγος,η (νησίς)
ΚΙΜΩΛΟΥ
Παλιοχώρι,το
ΜΗΛΟΥ
Βούδια,τα
ΜΗΛΟΥ
Σέριφος,η
ΣΕΡΙΦΟΥ
Μεγάλον Λιβάδιον,το
ΣΕΡΙΦΟΥ
Κουταλάς,ο
ΣΕΡΙΦΟΥ
Γάνεμα,το
ΣΕΡΙΦΟΥ
Κίμωλος,η
ΚΙΜΩΛΟΥ
Μεγάλον Χωρίον,το
ΣΕΡΙΦΟΥ
Χερρόνησος,η
ΣΙΦΝΟΥ
Κορησσία,η
ΚΕΑΣ
Άγιος Συμεών,ο
ΚΕΑΣ
Δρυοπίς,η
ΚΥΘΝΟΥ
Κύθνος,η
ΚΥΘΝΟΥ
Επισκοπή,η
ΚΥΘΝΟΥ
Αγία Ειρήνη,η
ΚΥΘΝΟΥ
Άγιος Στέφανος,ο
ΚΥΘΝΟΥ
Λεύκες,οι
ΚΥΘΝΟΥ

Γαντρομάντρα,η
ΚΥΘΝΟΥ
Μύλοι,οι
ΚΕΑΣ
Μυλοπόταμος,ο
ΚΕΑΣ
Αγία Μαρίνα,η
ΚΕΑΣ
Ρήνεια,η (νησίς)
ΜΥΚΟΝΟΥ
Όρμος Πανόρμου,ο
ΠΑΝΟΡΜΟΥ
Πλατιά,τα
ΠΑΝΟΡΜΟΥ
Βεναρδάτος,ο
ΠΑΝΟΡΜΟΥ
Ρόχαρης,ο
ΠΑΝΟΡΜΟΥ
Κουμελάς,ο
ΠΑΝΟΡΜΟΥ
Μαλλί,το
ΠΑΝΟΡΜΟΥ
Υστέρνια,τα
ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ
Πάνορμος,ο
ΠΑΝΟΡΜΟΥ
Αγία Βαρβάρα,η
ΤΗΝΟΥ
Κάτω Κατάκοιλος,η
ΥΔΡΟΥΣΑΣ
Παπούρι,το
ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ
Φτενά,τα (νησίς)
ΑΝΑΦΗΣ
Παχειά,τα (νησίς)
ΑΝΑΦΗΣ
Μακρά,η (νησίς)
ΑΝΑΦΗΣ
Όρμος Αθηνιός,ο
ΘΗΡΑΣ
Όρμος Φηρών,ο
ΘΗΡΑΣ

Όρμος Αμμουδιού,ο
ΟΙΑΣ
Άγιος Γεώργιος,ο
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ
Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...