10 Ιουν 2018

Μύκονος: Σε δύο παραλίες υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για ΑμεΑ

«Με απόλυτο σεβασμό και αγάπη απέναντι στους συνανθρώπους μας με ειδικές ικανότητες και τις οικογένειές τους, κάναμε απλά το αυτονόητο. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε αντίστοιχα προγράμματα για διευκόλυνση της προσβασιμότητας-καθημερινότητας των ΑμεΑ σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων» 

 Με την δήλωση αυτή ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, τονίζει την έναρξη των δράσεων που αφορούν την προστασία και ασφάλεια των ΑμεΑ και γενικά των ανθρώπων που έχουν ανάγκη και επιζητούν πρόσβαση στις παραλίες του «νησιού των ανέμων».


 Όπως τονίζεται έχουν τοποθετηθεί οι σχετικές μπάρες και διάδρομοι σε δύο παραλίες του νησιού και σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε μία ακόμη παραλία κατάλληλη, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δράσεις γίνονται με ίδιους πόρους… Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Δήμο Μυκόνου αναφέρει «Την αυτόνομη, ασφαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση σε παραλίες σε ΑμεΑ αλλά και γενικά σε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα (υπερήλικες, έγκυοι, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, ρευματοπαθείς τραυματίες κλπ) εξασφαλίζει ο Δήμος Μυκόνου μέσα στο Καλοκαίρι του 2018. Η εγκατάσταση μηχανισμών για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα και βεβαίως, η πρόσβαση και η χρήση των υποδομών αυτών θα είναι δωρεάν. 

 Για την αγορά και εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού ο Δήμος Μύκονου προκήρυξε το 2107 ηλεκτρονικό δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό, ο οποίος έλαβε όλες τις εγκρίσεις και θα καταβληθεί από δημοτικούς πόρους το συνολικό ποσό των 150.000,00 €. 

 Το πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων μηχανισμών που επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση (χωρίς την βοήθεια κάποιου συνοδού ή άλλου ατόμου) εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα. 

 To SEATRAC είναι μια διάταξη που βοηθάει τα ΑμεΑ χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας ηλιακή ενεργεία και δεν απαιτεί μόνιμες επεμβάσεις στην παραλία. Όταν αφαιρεθεί στο τέλος της τουριστικής περιόδου το φυσικό περιβάλλον παραμένει ανέπαφο. 

Συνοδευτικά, τοποθετήθηκαν μη μόνιμες βοηθητικές εγκαταστάσεις, όπως λυόμενα αποδυτήρια, διάδρομοι και ράμπες, χώροι στάθμευσης για ΑμεΑ κλπ. Ήδη, ο Δήμος Μυκόνου ολοκλήρωσε την εγκατάσταση του πρώτου ολοκληρωμένου μηχανισμού αυτόνομης πρόσβασης για ΑμεΑ στις παραλίες Καλαφάτη και Αγίας Άννας (καμινάκι), ενώ θα ακολουθήσει και το Καλό Λιβάδι. 

 Στόχοι του προγράμματος είναι η διασφάλιση δικαιωμάτων ΑμεΑ-εμποδιζόμενων ατόμων, η μετατροπή της Μυκόνου σε παγκόσμιο πόλο έλξης τουρισμού ΑμεΑ, η προβολή της Μυκόνου ως υψηλής ποιότητας προορισμός για όλους και ωφελούμενοι θα είναι ΑμεΑ, εμποδιζόμενα άτομα, έγκυες, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά. 

 Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς: «Στα πλαίσια της ολοκληρωμένης στρατηγικής και της κοινωνικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, την άρση των εμποδίων (φυσικών και γραφειοκρατικών) που αντιμετωπίζουν τα ίδια και οι οικογένειές τους, προχωρήσαμε στην υλοποίηση του προγράμματος εγκατάστασης μηχανισμών αυτόνομης πρόσβασης σε παραλίες του νησιού. Με απόλυτο σεβασμό και αγάπη απέναντι στους συνανθρώπους μας με ειδικές ικανότητες και τις οικογένειές τους, κάναμε απλά το αυτονόητο. 

Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε αντίστοιχα προγράμματα για διευκόλυνση της προσβασιμότητας-καθημερινότητας των ΑμεΑ σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.» 

Πηγή : https://www.naxospress.gr/a

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...