25 Ιουν 2018

Τουρισμός: Ο Μάϊος και η φωτογραφία του φετινού καλοκαιριού

κάντε αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα για καλύτερη ευκρίνεια 

Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Ιόνιο οδήγησαν την κούρσα ανόδου της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό τον Μάϊο. Ποιοι προορισμοί υποδέχθηκαν τους περισσότερους ξένους και ποιες σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο 

Το ισοζύγιο ζήτησης για ελληνικούς προορισμούς που διαμορφώνεται το φετινό καλοκαίρι αποτυπώνουν τα στοιχεία διεθνών αφίξεων Μαΐου στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας τα οποία δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (SETE Intelligence).
κάντε αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα για καλύτερη ευκρίνεια 

Οι προορισμοί της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα) και του Ιονίου εμφανίζονται να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

 Είναι χαρακτηριστικό πως οι προορισμοί των Κυκλάδων κατέγραψαν το Μάιο από κοινού άνοδο 37,1%. 

Ακολούθησαν τα Δωδεκάνησα με αύξηση 27,4% ενώ οι προορισμοί του Ιονίου επιβεβαιώνουν την ισχυρή ανοδική δυναμική τους με αύξηση 22,4%. Ο ισχυρότερος μέχρι σήμερα «μαγνήτης» προσέλκυσης ξένων επισκεπτών, Κρήτη, κινήθηκε ακόμα πιο ψηλά τον Μάϊο (+16,1%) ενώ η ανερχόμενη Πελοπόννησος σημείωσε άνοδο 14,4% τον ίδιο μήνα. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει πως ενισχύεται η τάση διασποράς των ξένων τουριστών σε περισσότερους προορισμούς σε όλη τη χώρα καθώς πέραν των βασικών (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ιόνιο, Πελοπόννησος) η κίνηση προς τις υπόλοιπες περιοχές σημείωσε άνοδο 30,5%.
κάντε αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα για καλύτερη ευκρίνεια 

Αυτή είναι η μια όψη του φετινού νομίσματος. Η άλλη όψη αποτυπώνει μια αρκετά διαφορετική εικόνα. 
Μια εικόνα στην οποία κυριαρχούν ελάχιστοι δημοφιλείς προορισμοί οι οποίοι αποσπούν τη μερίδα του λέοντος και τα μεγαλύτερα μερίδια της ταξιδιωτικής πίτας. 

 Είναι χαρακτηριστικό πως από το σύνολο των 2,36 εκατ. ξένων που έφθασαν με αεροπλάνο στην Ελλάδα το Μάϊο, περισσότερο από το 1/5 κατευθύνθηκε στην Αθήνα (541.805). 

Περισσότεροι από 8 στους δέκα επέλεξαν μόλις 8 προορισμούς: Αθήνα, Θεσ/νίκη, Ηράκλειο, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα, Χανιά, Ζάκυνθο. Προορισμοί οι οποίοι βρίσκονται σε πέντε δημοφιλείς περιοχές: Αττικής (Αθήνα), Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσ/νίκη), Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά), Δωδεκάνησα (Ρόδος, Κως) και Ιόνιο (Κέρκυρα, Ζάκυνθος). Μύκονος και Σαντορίνη συνεχίζουν στην ανοδική τροχιά των τελευταίων χρόνων καθώς τον Μάϊο σημείωσαν αύξηση ξένων επισκεπτών 47,5% και 31,2% αντίστοιχα. 
κάντε αριστερό κλικ πάνω στην εικόνα για καλύτερη ευκρίνεια 

Η Αθήνα σημείωσε μεγάλη άνοδο 25% τον Μάϊο αν αναλογιστεί κανείς τον όγκο επισκεπτών που υποδέχεται. Τη μεγαλύτερη άνοδο μεταξύ των δημοφιλέστερων παραθεριστικών προορισμών της χώρας εμφάνισαν η Κως (34,9%) και η Κεφαλονιά (33,8%). Ακολούθησε η Κέρκυρα με αύξηση 24,1%, η Θεσ/νίκη με 23,4%, η Ρόδος με 23,6% και η Ζάκυνθος με 21,3% 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...