23 Ιουν 2018

Aegean: 42 νέα αεροσκάφη Airbus- Δηλώσεις Περιφερειαρχών Κρήτης και Ν.Αιγαίου

Ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης, ο CEO της Airbus Tom Enders και ο Διευθ. Σύμβουλος της Aegean Δημήτρης Γερογιάννης υπογράφουν τη συμφωνία εξαγοράς αεροσκαφών. Πηγή φωτό: Tornos News
Στη μεγαλύτερη ιδωτική επένδυση στην Ελλάδα προχωρά η Aegean με την εξαγορά 42 νέων αεροσκαφών από την Airbus, αξίας 5 δισ. ευρώ. 

Τη συμφωνία υπέγραψαν χθές, σε ειδική τελετή στην τεχνική βάση της Aegean στο Ελ. Βενιζέλος, ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Γερογιάννης και ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus κ. Tom Enders, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη (ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν κατέστη τελικά δυνατό να παρευρεθεί), του υπουργού Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. κας Φώφης Γεννηματά, του προέδρου του Ποταμιού κ. Σταύρου Θεοδωράκη, πολλών βουλευτών και επιχειρηματιών. 

Συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης, η αναφορά στον ιδρυτή του ομίλου, τον προσφάτως εκλιπόντα Θεόδωρο Βασιλάκη.

Όπως τόνισε ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, η επένδυση, που ανοίγει νέες προοπτικές για την Aegean, αποτελεί την τρίτη κατά σειρά ανανέωση του στόλου της, αυτή τη φορά με 42 νέα αεροσκάφη της «οικογένειας» Α320 της Airbus. Τόνισε ότι η λειτουργία της εταιρείας, που πλέον πετάει σε 153 προορισμούς, συνεισφέρει 350 εκατ. ευρώ στα ετήσια έσοδα του Δημοσίου ενώ κάθε καινούριο αεροπλάνο που εντάσσεται στο στόλο της προσφέρει επιπλέον 6,5 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, μέσω της φορολογίας, της τουριστικής κίνησης που δημιουργείται και μέσω της απασχόλησης. 

Η παραγγελία αυτή περιλαμβάνει καταρχήν 30 αεροσκάφη τύπου A320neo και A321neo, με δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον 12 αεροσκάφη. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται, για πρώτη φορά, 10 αεροσκάφη Α321 μεγαλύτερου τύπου. 

Η ανανέωση του στόλου της Aegean, πέραν της αύξησης της χωρητικότητας, θα προσφέρει στην εταιρεία μείωση του λειτουργικού κόστους, καθώς πρόκειται για αεροσκάφη με κινητήρες νέας τεχνολογίας και ακροπτερύγια Sharklets, που εξασφαλίζουν εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμου έως και 15%, ενώ συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς έχουν μειωμένες εκπομπές ρύπων και θορύβου. Νέο εκπαιδευτικό κέντρο πιλότωνΗ Aegean παράλληλα επενδύει και στο ανθρώπινο δυναμικό της.

 Όπως ανακοίνωσε ο διεθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Γερογιάννης, ξεκινά η κατασκευή νέου εκπαιδευτικού κέντρου πιλότων, 12.000 τ.μ., το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα εκπαίδευσης τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, με εξομοιωτές πτήσης. 

Στόχος είναι η τεχνική εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας να γίνεται στην Ελλάδα. Θα υπάρχει μάλιστα η προοπτική επέκτασης του εκπαιδευτικού κέντρου με έξι εξομοιωτές, έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα εκπαίδευσης προς τρίτους. 

Τέλος, η Aegean την επόμενη τριετία θα παρέχει υποτροφίες σπουδών σε 100 πιλότους (το κόστος σπουδών ανά πιλότο φτάνει τα 80.000 ευρώ) καλύπτοντας το 90% των εκπαιδευτικών τους εξόδων. 

 Συγχαρητήρια από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στην δυναμική επιχειρηματική πορεία της Aegean αναφέρεται σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που παραβρέθηκε στην Αθήνα στην εκδήλωση της επίσημης υπογραφής παραγγελίας νέων αεροσκαφών Airbus A320 neo, δίδοντας παράλληλα τα συγχαρητήρια του στον Πρόεδρο της Εταιρίας Ευτύχη Βασιλάκη και στους μετόχους.

Συγκεκριμένα στην δήλωση του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρει:

«Tα τελευταία χρόνια η Aegean κάνει υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα όλους τους Κρητικούς, κερδίζοντας τις κορυφαίες θέσεις στον παγκόσμιο χάρτη των αερομεταφορών. Η σημερινή ημέρα, είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή για την οικογένεια Βασιλάκη και τους μετόχους καθώς προχωρούν σε ένα ακόμα μεγάλο βήμα. 

Με την παραγγελία νέων υπερσύγχρονων αεροπλάνων Airbus A320neo η Aegean κατοχυρώνει τη διεθνή καταξίωση, αναβαθμίζει το μεταφορικό της έργο, διασφαλίζει την ασφάλεια επιβατών και πληρωμάτων.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχόμαστε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στην οικογένεια Βασιλάκη και στους μετόχους». 

Γ.Χατζημάρκος: Εμπιστοσύνη στον ελληνικό τουρισμό Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εξάλλου, που ήταν στην εκδήλωση, δήλωσε:

"Η πιο απτή απόδειξη εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό, είναι η επένδυση που ανακοινώθηκε και υπεγράφη σήμερα από την αεροπορική εταιρεία Aegean. Πολύ σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, αφού η μεγαλύτερη, αυτή, ιδιωτική επένδυση στη χώρα, έρχεται όταν την έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

 Συγχαρητήρια στην Διοίκηση της Aegean.
 Με τα φτερά της, πετούν και τα νησιά μας" 

Πηγή : http://www.tornosnews.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...