21 Ιουν 2018

Νέος φορέας για τα πνευματικά δικαιώματα που θα χρηματοδοτείται από τα ξενοδοχεία

Παρέμβαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για τα πνευματικά δικαιώματα Τη μετάβαση από μια πανσπερμία Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων σε ένα νέο «έξυπνο» σύστημα καταβολής ενιαίας αμοιβής από τα ελληνικά ξενοδοχεία,........ που θα έχει αποδέκτη ένα αξιόπιστο φορέα, έχει θέσει ως στόχο η διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 

 Τη δημιουργία ενός αξιόπιστου φορέα που θα διαχειρίζεται συνολικά τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα και θα εισπράττει από τα ελληνικά ξενοδοχεία ενιαία αμοιβή για λογαριασμό των δημιουργών, συζητούν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ). Στο πλαίσιο αυτό, το ΞΕΕ προσκάλεσε τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας Ιωάννη Αντωνιάδη να παρευρεθεί στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν. Αναφερόμενος στις θέσεις του ΞΕΕ, σε σχέση με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Βασιλικός σημείωσε ότι «έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα για τον εξορθολογισμό της αγοράς: ένα έξυπνο σύστημα που θα οδηγεί αθροιστικά σε μια ενιαία αμοιβή, που θα καταβάλλεται σε ένα φορέα κοινής αποδοχής, ο οποίος με τη σειρά του θα την επιμερίζει σε όλους τους δικαιούχους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα τόσο για το χρήστη όσο και για το δικαιούχο».

 Ο πρόεδρος του ΟΠΙ ανέφερε ότι σύμφωνα με ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση του ν. 4481/2017 προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης ενός ενιαίου οργανισμού συλλογικής διαχείρισης, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και σχετική βούληση των κατ’ ιδίαν οργανισμών. Επιπλέον ενημέρωσε το ΔΣ του ΞΕΕ για την σύσταση της Ειδικής Υπηρεσίας έκτακτης διαχείρισης, η οποία ανέλαβε προσωρινά την διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών μελών της ΑΕΠΙ, η άδεια της οποίας έχει ανακληθεί. 

Πηγή : http://www.mykonosticker.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...