21 Ιουν 2018

Τήνος: Είπαν όχι στη δημιουργία υπερκαταστήματος

Ο εμπορικός κόσμος της Τήνου και το διοικητικό συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου εκφράζουν ευχαριστίες προς όσους με την ψήφο τους στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 15 Ιουνίου 2018 κατάφεραν να αναχαιτίσουν τη δημιουργία ενός υπερκαταστήματος στον τόπο...

"Είμαστε σίγουροι ότι κατάλαβαν πως με τη δημιουργία ενός τέτοιου καταστήματος συνολικού εμβαδού 2.395 τετραγωνικών μέτρων (ωφέλιμος χώρος, αποθηκευτικοί χώροι και βοηθητικοί χώροι), η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση μετά από πολλά χρόνια οικονομικής ύφεσης θα γινόταν όχι απλά δυσβάστακτη , αλλά καταστροφική. 

 Οι περισσότερες επιχειρήσεις του νησιού μας θα βάλλονταν ανεπανόρθωτα οικονομικά και θα οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο. Και πάλι ευχαριστούμε όσους άκουσαν και συναισθάνθηκαν την αγωνία μας, τους προβληματισμούς μας και τις τεκμηριωμένες από το νόμο απόψεις μας", επισημαίνει το διοικητικό συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, που εξέφρασε τις απόψεις του επί του θέματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δια του προέδρου του, Ανδρέα Τσιμέκη. 

 Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλει η εταιρεία ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ Α.Ε. με το οποίο ζητούσε από το δημοτικό συμβούλιο Τήνου την έκδοση άδειας ίδρυσης καταστήματος λιανικού εμπορίου «Επιχείρηση λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών». 

 Η αντιδήμαρχος, Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, εισηγούμενη το θέμα, μεταξύ άλλων, έθεσε υπόψη του συμβουλίου το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει δέσμια αρμοδιότητα για την χορήγηση της αιτούμενης άδειας καθώς και το ότι για το συγκεκριμένο κατάστημα, σύμφωνα με το με αριθμό 4415/560/30-5-2018 έγγραφο της Δ/νσης Πολεοδομίας του Δήμου Τήνου, είναι επιτρεπτή η χρήση γης εμπορικού καταστήματος λιανικού εμπορίου διάθεσης τροφίμων και ποτών 

 Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην εγκρίνει τη χορήγηση άδειας ίδρυσης καταστήματος λιανικού εμπορίου «Επιχείρηση Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων και Ποτών» στην εταιρία ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ Α.Ε. επί της οδού Λεωφ. Τήνου – Τριποτάμου, ελήφθη, ως εξής:

 Την πρόταση της αντιδημάρχου ψήφισαν 8 δημοτικοί σύμβουλοι: Ε. Αλοιμόνου, Αναστ. Δεληγιάννη – Άσπρου, Ευάγγελος Κορνάρος, Εμμαν. Σώχος, Κων. Ψάρρος, Ιακ. Απέργης, Γ. Ζάρπας και Ειρ. Βιδάλη Παρών δήλωσαν οι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Τζές, Λ. Άνδροβικ – Ρουγγέρη, Φ. Οριάνος, Π. Κροντηράς, Ι. Ζαλώνης, Φ. Αμοιραλής, Ν. Γκίζης, Ι. Βιδάλης και Γ. Σανταμούρης.

 Δείτε ΕΔΩ την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τήνου

 Πηγή :Newsroom Cyclades Voice 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...