25 Ιουν 2018

Ερώτηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΚΚΕ Αποκατάσταση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Ίου

Επανερχόμαστε στην ερώτησή μας με αρ. Πρωτ. 5009/17-4-2017 σχετικά με την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος της Ίου από τις αυθαιρεσίες μεγαλοεπιχειρηματία, καθώς η απαράδεκτη κατάσταση συνεχίζεται. 

 Επιχειρηματίας έχει αγοράσει πάνω από το 25% της έκτασης της Ίου. Για την έναρξη των αγορών ο εν λόγω επιχειρηματίας, Αγγ. Μιχαλόπουλος, δημιούργησε την off-shore εταιρεία Sharivan Limited και στη συνέχεια τις εταιρείες ΙΟΣ Α.Ε., Λούκας Α.Ε., Νερό Α.Ε, Ίος Μαρίνα Α.Ε., Λούγια Α.Ε. και Χαμόγελο Α.Ε, όλες συμφερόντων του ίδιου, με ταυτόσημα διοικητικά συμβούλια. 

 Με την αγορά των εκτάσεων αυτών: Ιδιωτικοποιείται η μέχρι χθες κοινόχρηστη "παραλία του Παπά", μια παρθένα παραλία σήμα κατατεθέν στην τουριστική προβολή του νησιού και απαγορεύεται η χρησιμοποίησή της, από οποιονδήποτε άλλο. Καταστρέφεται και διαλύεται το "ρεματάκι του Παπά" ένας σπουδαίος υδροβιότοπος, που αποτελούσε σταθμό για αποδημητικά πτηνά. 

 Επίσης οικοδομείται το νησάκι "Διακοφτό", κατά παράβαση του Ν.233/2003 που απαγορεύει για λόγους προστασίας του τοπίου, κατασκευές κτηρίων στην κορυφογραμμή. Στην περιοχή της "Κουμπάρας" με την αριθ. 14704/19-12-2015 έγκριση παραχώρησης του αιγιαλού, που φέρει τις υπογραφές των Γιάννη Τσιρώνη, Τρύφωνα Αλεξιάδη και Θοδωρή Δρίτσα, κατασκευάζεται γέφυρα. 

Να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις των υπουργών της πρώην συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ (Γ. Μανιάτης - Όλγα Κεφαλογιάννη). 

 Επίσης έχουν ιδιωτικοποιηθεί οι υπόλοιπες παραλίες του νησιού ή τμήματα αυτών: παραλία Καλάμου, τρεις εκκλησιές, Μαγγανάρι (τμήμα της παραλίας) παραλία Τρυπήτη, Μανούσου, Πέπα, Πικρί νερό, Μυλοπότα (Τμήμα), Κολυτσάνη, Λιμανιού, Τζαμαρία και Κουμπάρα. 

 Για όλα όσα αναφέρονται, υπάρχει πόρισμα των επιθεωρητών Δόμησης - Ενέργειας και μεταλλείων Νοτίου Ελλάδας του Τμήματος περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Υποδομών, το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα 10 περιπτώσεων παραβιάσεων, με αποκορύφωμα βέβαια την παρεμπόδιση των επιθεωρητών κατά τη διενέργεια ελέγχων, που μέχρι σήμερα, δεν έχουν πλήρως ολοκληρωθεί. 

 Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι θα πράξουν μπροστά σε όλες αυτές τις αυθαιρεσίες, πώς θα προστατευτεί το περιβάλλον και ολόκληρο το νησί και σε τι ενέργειες θα προβούν για την αποκατάσταση του τραυματισμένου περιβάλλοντος του νησιού 

 Πώς τοποθετείται η Κυβέρνηση ως προς το πόρισμα των επιθεωρητών 

 Οι Βουλευτές
 Σταύρος Τάσσος 
 Διαμάντω Μανωλάκου 
 Μανώλης Συντυχάκης 
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...