20 Ιουν 2018

Άνδρος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 23ο Συνέδριο της Ε.ΚΥ.ΥΤ. Παρούσα η Σέριφος

Με δυναμική συμμετοχή των συνέδρων - δημοσιογράφων και σύσσωμη παρουσία των εκπροσώπων τοπικών αρχών της Άνδρου ολοκληρώθηκε το 23ο Συνέδριο της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 16 Ιουνίου, στην Ιερά Μονή Παναχράντου. Οι ομιλίες ήταν άκρως ενδιαφέρουσες και τα συμπεράσματα ιδιαίτερα χρήσιμα στο συνέδριο που συνδιοργάνωσαν με επιτυχία ο Δήμος Άνδρου και το Επαρχείο

.Σε έναν τόπο ιερό και ιστορικό για την Άνδρο, στο Μοναστήρι της Παναγίας της Παναχράντου, η αίθουσα της τραπεζαρίας ήταν κατάμεστη με το σύνολο των δημοσιογράφων των Κυκλάδων να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις ομιλίες των εισηγητών, που μοιράστηκαν σε δύο ενότητες. 

Όλες, όμως, είχαν κοινή αφετηρία και όλες πήγαζαν από το ίδιο θέμα: «Άνδρος: από το χθες στο σήμερα και οι προοπτικές για το αύριο».Βάσει του προγράμματος, το συνέδριο ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του καθηγούμενου Ι. Μονής π. Ευδόκιμου και ακολούθως των Δημάρχου Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη, Επάρχου Άνδρου κ. Δημήτρη Λοτσάρη και Προέδρου της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών κ. Δημήτρη Κορρέ. 

Ο κ. Σουσούδης, έκανε μία αναδρομή στην πλούσια ιστορία της Άνδρου και στάθηκε στον ρόλο και την προσφορά του τύπου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Παρά τη φθίνουσα πορεία που παρατηρείται με τη δραματική πτώση της κυκλοφορίας των εφημερίδων λόγω της ανάδυσης νέων Μ.Μ.Ε., όπως η τηλεόραση και το διαδίκτυο, η εγκυρότητα και η κριτική δύναμη του Τύπου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».Ο δήμαρχος Άνδρου έκλεισε τον χαιρετισμό του σημειώνοντας: «...

 Το παρελθόν κάθε ανθρώπου και κάθε λαού, επηρεάζει το παρόν, το οποίο με τη σειρά του αλλάζει το μέλλον. Όλες οι δυσκολίες που βιώνει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια, έχουν τις ρίζες τους σε πράξεις του παρελθόντος, ωστόσο, είναι στο «χέρι» μας να διορθώσουμε τα «κακώς κείμενα». Χωρίς τη δική μας συμμετοχή και διάθεση για αλλαγή, δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσει μπροστά αυτός ο τόπος. Εκπροσωπώντας τη δημοτική αρχή της Άνδρου, σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε διατεθειμένοι να δουλέψουμε καθημερινά και με όλες μας τις δυνάμεις για να το επιτύχουμε»

Η πρώτη ενότητα του συνεδρίου περιελάμβανε τις ομιλίες των κ.κ. Γιώργου Ανωµερίτη, οικονομολόγου, με θέμα «Ανδριώτες δικαστές στη Χίο», Γιώργου ∆αρδανού, εκδότη, με θέμα «Άνδρος, χθες - σήμερα – αύριο», Γιώργου Πίττα, συγγραφέα - ιδρυτή του Greece Gastronomy Guide, με θέμα «Γαστρονομία και Τουρισμός. Γαστρονομικές Κοινότητες και ανάπτυξη στο πιάτο µας» και Διαμαντή Μπασαντή, δημοσιογράφου – συγγραφέα με θέμα «Από τα έντυπα στα ηλεκτρονικά μέσα στην Άνδρο και στις Κυκλάδες».

Στη δεύτερη ενότητα, οι ομιλητές αναφέρθηκαν σε εξίσου σημαντικά θέματα, με την κυρία Λυδία Παλαιοκρασσά, Ομότιμο Καθηγήτρια του Παν/µίου Αθηνών να μιλά για τις «Αρχαιότητες της Άνδρου, το ευρύ κοινό και την προβολή τους στο μέλλον». Ακολούθησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Καµηλάκης, τ. Ερευνητής Ακαδημίας Αθηνών, με θέμα «Οι παραδοσιακοί μαστόροι της Άνδρου και η προσφορά τους στην αρχιτεκτονική», Ελένη Πολίτου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Τουρισμού και Ανάπτυξης Δήμου Άνδρου με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη και τουρισμός» και τέλος ο σκηνοθέτης Γιώργος ∆άµπασης, με τη δημοσιογράφο Μαριάνα Φωτοπούλου. 

Οι τελευταίοι προέβαλαν τέσσερα βίντεο µε θέμα «Νέα μέσα διαφήμισης των νησιών µας», αλλά και το βίντεο για τα 60 χρόνια της εφημερίδας «Ανδριακή».Να σημειωθεί ότι τα μέλη της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και στο βιωματικό σεμινάριο μουσικοχορευτικής παράδοσης «Αιγαίου Μέθεξις», το βράδυ του Σαββάτου (16/06), στο Μπατσί, ενώ παρευρέθηκαν και στο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των μεγάλων ευεργετών της Πίσω Μεριάς και του Κορθίου, Πέτρου Μουστάκα και των αδελφών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, 17 Ιουνίου, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Πίσω Μεριάς - Κορθίου. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...