6 Ιουν 2018

"Απαραίτητη η η χάραξη πολιτικών σε τοπικό επίπεδο ανά νησί"

Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, κατά τον χαιρετισμό του, στην έναρξη του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Σύρο, εστίασε στον σκοπό και τη σημασία των Περιφερειακών Συνεδρίων ως προς την πρόσφυση στην κοινωνία και την εγκατάσταση ενός στέρεου συστήματος συνεργασίας μεταξύ του Κεντρικού Κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των συλλογικών φορέων και των πολιτών. Κυρίως δε, επικεντρώθηκε στη σημασία που έχουν τα Περιφερειακά Συνέδρια για τον νησιωτικό χώρο και ειδικότερα τις Κυκλάδες, λόγω της ιδιαιτερότητας, του κατακερματισμού και της πολυδιάσπασης του χώρου. 

 Στη συνέχεια της τοποθέτησής του, επεσήμανε ότι απαιτείται η χάραξη πολιτικών σε τοπικό επίπεδο ανά νησί ή γεωγραφική ενότητα, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την ταυτότητα του κάθε τόπου, αλλά και πολιτικές σε οριζόντιο επίπεδο, αναφορικά με τα θέματα της νησιωτικότητας, της υγείας, της εκπαίδευσης και της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. 

Συγκεκριμένα, λόγω του σοβαρού ζητήματος της εποχικότητας, διευκρίνισε ότι απαιτούνται πολιτικές για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη καθημερινότητας των κατοίκων (υγεία, εκπαίδευση, κοινωνική μέριμνα, κόστος ζωής), αλλά και για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος και του παραγόμενου εισοδήματος σε όρους αειφορίας (ακτοπλοϊκή σύνδεση, συνδυασμένες μεταφορές), τονίζοντας ιδιαίτερα τη μέριμνα για τις βασικές προτεραιότητες ενός τόπου, που δεν είναι άλλες από τις βασικές υποδομές του, όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η διαχείριση των απορριμμάτων και η προσπελασιμότητα.

 Ιδιαίτερη μνεία πραγματοποίησε για την ανάγκη ενός στέρεου σχεδιασμού για την προσέλκυση επενδύσεων, δεδομένου ότι το Νότιο Αιγαίο αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης και να δημιουργήσουν ένα σημαντικό οικονομικό αντικείμενο.

 Επικεντρώθηκε στην επαναλειτουργία του Ναυπηγείου Νεωρίου, το οποίο χαρακτήρισε ως case study, που η Κυβέρνηση πρέπει να αναδείξει ως παράδειγμα ότι οι επενδύσεις μπορούν να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης. Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Μαραγκός εξέφρασε τη διάθεση ομοθυμίας και συνεργασίας τόσο του Δήμου όσο και των λοιπών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης με την Κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος όλων που είναι η ανάπτυξη και η ευημερία για τη χώρα μας. 

 Πηγή : http://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...