23 Ιουν 2018

Δήμαρχος Κύθνου: Ισχυρό το τουριστικό χαρτοφυλάκιο του νησιού

Στον τουρισμό ποντάρει ένα ακόμα νησί των Κυκλάδων προκειμένου να ενσχύσει την τοπική οικονομία αλλά και να δημιουργήσει τις συνθήκες προκειμένου να κρατήσει τον πληθυσμό του εντός των ορίων και με τη λήξη της τουριστικής περιόδου. ............. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος της Κύθνου, Σταμάτης Γαρδέρης, σημείωσε ότι αν και τα τελευταία χρόνια υπάρχει δυναμική στροφή στην τουριστική οικονομία, η Κύθνος τρέχει με ρυθμούς αύξησης της τουριστικής κίνησης που φτάνει το 20%, έχοντας μάλιστα και αντίκτυπο στην επιμήκυνση της σαιζόν. 

 Αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό, ότι η Κύθνος έχει 92 παραλίες, κάτι που τα τελευταία χρόνια τις ανακαλύπτει ο κόσμος, όπως τονίζει ο δήμαρχος, εν τούτοις Γάλλοι, Βέλγοι, Ιταλοί και Ελβετοί είναι αυτοί που του δείχνουν κάθε χρόνο την προτίμηση τους. Την ίδια στιγμή η Κύθνος έχει 2.000 κλίνες και μαζί με τις ενοικιαζόμενες κατοικίες, μέσω των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αποτελούν το ξενοδοχειακό δυναμικό του νησιού. Το τουριστικό χαρτοφυλάκιο του νησιού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τις ιαματικές πηγές αλλά και τα 55 σηματοδοτημένα μονοπάτια που διαθέτουν ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, όπως σημειώνει ο κ. Γαρδέρης. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος και στο σκέλος του γαμήλιου τουρισμού καθώς πολλοί ευρωπαίοι επιλέγουν την Κύθνο για τον γάμο τους. Η Κύθνος είναι ένα Κυκλαδονήσι ανάμεσα σε Κέα και Σέριφο (Δυτικές Κυκλάδες) σε απόσταση 3 ωρών από το λιμάνι του Πειραιά και μόλις 1 ώρας και 40 λεπτών από το λιμάνι του Λαυρίου. Διοικητικά ανήκει στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ονομάζεται και Θερμιά (τα Θερμιά), τουλάχιστον από τον 12ο αιώνα οπότε και αναφέρεται ως «Επισκοπή Κέας και Θερμιών». Το όνομα αυτό οφείλεται στις θερμές πηγές που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στον όρμο των Λουτρών. 

Τα λουτρά της Κύθνου απολάμβανε ο βασιλιάς Όθωνας και η βασίλισσα Αμαλία (1837-1862). Η Κύθνος έχει μήκος ακτογραμμών περίπου 104 χιλιόμετρα, με 92 όρμους, ορμίσκους και παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι προσβάσιμες οδικά. 

Στο νησί υπάρχουν δύο μεσόγεια χωριά, η Χώρα ή Μεσαριά και η Δρυοπίδα ή Σύλλακας. Επιπλέον υπάρχουν τρείς κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί: το κύριο λιμάνι, ο Μέριχας, τα Λουτρά με τις ιαματικές πηγές και η Παναγία Κανάλα με την ομώνυμη εκκλησία.

 Πηγή : http://www.mykonosticker.com

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...