23 Ιουν 2018

Καλωσήρθατε στο EUDEC2018

 Την τελευταία μέρα σκοπεύουμε να επισκεφτούμε όλοι μαζί την παραλία Τσούτσουρος που βλέπετε στη φωτογραφία.

Κάθε Χρόνο 

Εδώ και 10 χρόνια, εκατοντάδες μαθητές, καθηγητές, γονείς και “ειδικοί” στον τομέα της Παιδείας μαζευόμαστε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τη Δημοκρατική Παιδεία, και ως ίσοι αναζητούμε τρόπους να βελτιώσουμε την ποιότητα της μάθησης και της σχολικής ζωής γενικότερα. 

Σε ένα κλίμα ζεστασιάς και ανοιχτότητας, ο καθένας μπορεί να φέρει ό,τι έχει και θέλει να μοιραστεί. Αυτό μπορεί να είναι ένα βιωματικό εργαστήρι στη Μη-Βίαιη Επικοινωνία, μια συζήτηση σε κύκλο με τίτλο “Μαθαίνοντας από τα λάθη μας”, ένα πάνελ ομιλητών με θέμα “Τι σημαίνει Δημοκρατία;”, ένα τεράστιο παιχνίδι κρυφτοκυνηγητό… 

Έλα κι εσύ για να γελάσουμε, να τραγουδήσουμε, να φιλοσοφήσουμε, να αναρωτηθούμε, να προβληματιστούμε, να εμπνευστούμε, να αλλάξουμε και να δημιουργήσουμε μαζί. 

 Ελάτε να συμβιώσουμε σε μια προσωρινή δημοκρατική κοινότητα, παιδιά και ενήλικες να αναρωτηθούμε για την εκπαίδευση που θέλουμε, και να ανταλλάξουμε χρήσιμες πρακτικές με ανθρώπους που έχουν χρόνια εμπειρίας σε ελεύθερα και δημοκρατικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. 

Με τη δύναμη της αλληλεγγύης: 
 «Ο πιο όμορφος κόσμος, τον οποίο η καρδιά μας γνωρίζει, είναι εφικτός» 

Charles Eisenstein *»Die schönere Welt, die unser Herz kennt, ist möglich»

Φέτος 

Το φετινό συνέδριο της Ευρωπαικής Κοινότητας για τη Δημοκρατική Παιδεία θα λάβει χώρα στο φιλόξενο χωριό Αστρίτσι της Κρήτης 1-7 Αυγούστου! 

Οι ομιλίες, τα εργαστήρια, τα παιχνίδια και οι εγκάρδιες συζητήσεις της κοινότητας θα πλαισιώνονται από ένα παραδοσιακό ελληνικό σκηνικό σπάνιας φυσικής ομορφιάς.


 _________________________________________ 

 Στόχοι Συνεδρίου: 

Να Συσπειρώσει όλα τα εγχειρήματα εναλλακτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 

Να Ανοίξει τον διάλογο για τα δικαιώματα των παιδιών σε σχέση με την εκπαίδευση. 

Να Συνδέσει την παιδεία με την κοινωνική οργάνωση και τη δυνατότητα ανάδυσης προτάγματος κοινωνικής χειραφέτησης. 

Να Συνεισφέρει στη διάχυση των δημοκρατικών αξιών και τον επαναπροσδιορισμό του δημοκρατικού πολιτεύματος. Να Δικτυώσει υπερεθνικά και υπερταξικά. 

Να Δημιουργήσει ανοιχτές εκπαιδευτικές δομές προσβάσιμες στις μειονότητες, μέσω συνεργατικών εγχειρημάτων. 

Να Αποτελέσει εργαλείο εξεύρεσης πόρων για τη δημιουργία μακροχρόνιου προγράμματος για την εισαγωγή δημοκρατικών μεθόδων στα δημόσια σχολεία και εμπέδωση της δημοκρατίας στο σχολικό σύστημα. 
Δείτε το site
Πηγή :https://eudec.gr 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...