6 Ιουν 2017

6ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στη Μάρπησσα Πάρου: «Μες του Αιγαίου ...άγγελοι φτερουγίζουν» (video)

Στο 6ο Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών με τίτλο «Μες του Αιγαίου ... άγγελοι φτερουγίζουν» το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία παπά – Γιώργη Στάμενα στη Μάρπησσα το βράδυ του Σαββάτου 03/6, στην Πάρο, στην καρδιά του Αιγαίου, «φτερούγισαν» χοροί ελληνικοί, που κουβαλούσαν στα φτερά τους παραδοσιακούς μουσικούς σκοπούς που άγγιξαν τις ψυχές και τις ανέβασαν ψηλά.
Μουσικές και χοροί της Ελλάδας αλλά και περιοχών του μείζονος Ελληνισμού, ανταμώθηκαν και συσφίχθηκαν σε μια ένωση μαγευτική που μύριζε διαχρονική πατρίδα.
Παραδοσιακοί σκοποί και χοροί, συνευρέθηκαν πολιτιστικά, ως ψηφίδες που συναπαρτίζουν μεταξύ άλλων, την πλούσια και ιδιαίτερη ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση.
Χρώματα από παραδοσιακές στολές, αρώματα νοσταλγίας για ιδιαίτερες ή χαμένες πατρίδες, ήχοι πολιτισμικής μνήμης, χορευτικές κινήσεις που έχουν εγγραφεί στο συλλογικό ασυνείδητο, ταξίδεψαν νοερά το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης σε πολλές γωνιές της αυθεντικής πατρίδας, σε εκφάνσεις της ζωντανής ακόμα ελληνικής μουσικοχορευτικής κληρονομιάς.Η όμορφη εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Μάρπησσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Πάρου, την ΚΔΕΠΑΠ και τη Δημοτική Κοινότητα Μάρπησσας.
Συμμετείχαν πολιτιστικοί – χορευτικοί Σύλλογοι από την Πάρο και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας που ενθουσίασαν τον κόσμο με την άψογη εκτέλεσή τους. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι εθελόντριες του Συλλόγου Γυναικών Μάρπησσας, προσέφεραν παραδοσιακά εδέσματα στα μέλη των χορευτικών ομάδων και στους μουσικούς ενώ ο χορός και η μουσική συνεχίστηκαν με τη μορφή γλεντιού, μέχρι αργά και έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Πηγή : Psts.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...