14 Ιουν 2017

Άνδρος: Καθολικό όχι στις ανεμογεννήτριες Κοπελούζου...

Από την συγκέντρωση στην πλατεία Γηροκομείου.
Καθολικό ήταν το χθεσινό όχι όλων στις ανεμογεννήτριες Κοπελούζου στην Άνδρο. Μια καταστροφικη επένδυση με ένα καταστροφικό νόμο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα να τον αναιρέσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Έτσι κρέμονται πάνω από τα κεφάλια 4 νησιών εκατοντάδες ανεμογεννήτριες χωρίς μέτρο και χωρίς σχέδιο. Καταστροφικές για το μέγεθος των νησιών μας. Ποιος είπε πως οι ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές δεν συνεχίζονται - παρά την εναλλαγή των κυβερνήσεων - και πέρα από όσα λέγονται για γαρνιτούρα από τα κόμματα εξουσίας; 
Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση που έγινε παρουσία 130 περίπου ατόμων στην πλατεία Γηροκομείου με θέμα την αιτούμενη εγκατάσταση βιομηχανικών ανεμογεννητριών στην Άνδρο. Καθολική ήταν η παραδοχή όλων ότι η επένδυση Κοπελούζου είναι απαράδεκτη και προβληματική. Aκόμα και από ανθρώπους που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση και ήταν υπέρ των ανεμογεννητριών.
Άλλη μια άποψη της συγκέντρωσης.
Όλοι καταδίκασαν τον εξωφρενικό νόμος του Γ. Μανιάτη - επί συγκυβέρνησησς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ - που δεν δίνει το δικαίωμα συναπόφασης με της τοπικές κοινωνίες, Αλλά θεωρεί τις τοπικές κοινωνίες ανώριμες και αναθέτει σε άλλους μακριά από το νησί να αποφασίζουν χωρίς ρωτήσουν τους κατοίκους του και για τις περιοχές που θα μπουν οι ανεμογεννήτριες και για το ύψος τους και για την ισχύ τους!!! Το παράδοξο - όμως όπως φάνηκε στην κουβέντα - είναι πως και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις μέχρι σήμερα περιβαλλοντικές διακηρύξεις της,  δεν έχει αγγίξει αυτό τον απαράδεκτο νόμο που μπορεί να οδηγήσει τα νησιά σε πλήρη παραμόρφωση.
Οι τρεις απο τους χθεσινούς ομιλητές της συγκέντρωσης.
Κατά τα άλλα στους συγκεντρωμένυς μίλησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Κ. Μπιζάς έκανε αναφορά στο ιστορικό των ενεργειών που έχουν γίνει από την περιφέρεια και τους δήμους κατά της συγκεκριμένης επένδυσης από το 2011. Μετά ο δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσούδης εξέφρασε την προσωπική του αντίθεση για τις ανεμογεννήτριες Κοπελούζου και είπε για τις τις ενέργειες του Δήμου από το 2011 μέχρι σήμερα. Τέλος ο έπαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης εξήγησε πως δεν μπορούμε να λέμε ναι σε όλα ή όχι σε όλα, αλλά να συγκεκριμενοποιήσουμε και να πούμε κατηγορηματικά όχι στις συγκεκριμένες ανεμογεννήτριες.
Από τους παραβρισκόμενους τέθηκαν επίσης θέματα τόσο για τα οφέλη της τοπική κοινωνίας όσο και για επένδυση καταστροφικής κλίμακας για το τοπίο και το περιβάλλον, που με τον τρόπο αυτό το στερούμε από τις επόμενες γενιές.
«Εν Άνδρω»
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...